Anasayfa > Blog > Steam Deck Kaç TL Olacak? Türkiye’ye Gelecek Mi?

Steam Deck Kaç TL Olacak? Türkiye’ye Gelecek Mi?

Valve’in temmuz ayında duyurduğu taşınabilir oyun konsolu Steam Deck kaç TL olacak? Türkiye’ye ne zaman gelecek?

Hatırlayacağınız üzere Steam Deck bazı söylentilerin ardından temmuzda resmi olarak duyurulmuştu. Steam, Nintendo Switch benzeri taşınabilir oyun konsolunu duyurarak farklı bir platforma tekrar göz kırpmıştı.

Steam Deck’in özellikleri ve konsolu deneyenlerden gelen yorumlar, beklentileri oldukça yükseltti. Aralık 2021’de dağıtılmaya başlanacak olan konsolu ülkemizde de temin etmek isteyenler bulunuyor. Gelin Steam Deck cihazının ülkemizdeki vergilerle birlikte kaç TL fiyatla satılacağına, cihazın Türkiye’ye ne zaman gelebileceğine bir göz atalım.

Steam Deck Kaç TL Olacak?

Valve’in açıklamalarına göre Steam Deck üç şekilde oyuncuların karşısına çıkacak. Bu versiyonların fiyatları depolama alanları ve yükleme hızları farklı olsa da diğer sistem özelliklerinde bir fark bulunmuyor. 256 GB’lık ve 512 GB’lık versiyon NVMe SSD kullanırken 64 GB’lık ucuz versiyon eMMC kullanacak. Sade dille ise 64 GB’lık versiyonun yükleme hızları, diğer versiyonlardan daha yavaş olacak. Hepsine eklenebilecek olan MicroSD kartları ile depolamayı artırma şansınız da var, fakat SSD’nin süper hızına sıradan bir SD kart ile erişemeyeceğiniz de malum. Buraya tıklayarak cihazın teknik özellikleri hakkında daha detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Fiyatlar ise aşağıdaki şekilde.

  • 64 GB: 399 dolar
  • 256 GB: 529 dolar
  • 512 GB: 649 dolar

Fiyatlar bu hâli bile tuzluyken bunların Türkiye’de kaç TL’ye satılacağını merak ediyoruz. Mevcut dolar kuru (8,63 TL) ve vergileri hesaba katarsak her versiyonun tahmini ortalama fiyatı aşağıdaki şekilde olacak.

  • 64 GB: 7.000 TL
  • 256 GB: 8.000 TL
  • 512 GB: 9.500 TL

Bu fiyatlarla ilgili henüz resmî bir açıklama yok, fakat diğer yeni konsolların Türkiye fiyatlarına göz atarsak tahminen bu civarda bir fiyatlandırma bekliyoruz. Mağazaların tercihlerine, talep durumuna bağlı olarak değişiklikler meydana gelebilir.

Fiyat durumu aşağı yukarı böyle olacak, fakat Steam Deck Türkiye’ye ne zaman gelecek?

Steam Deck Kaç TL Olacak? Türkiye'ye Gelecek Mi?

Steam Deck Türkiye’de Satılacak Mı?

İlk Steam Deck’ler, rezervasyon yaptıran kullanıcılara Aralık 2021’de gönderilmeye başlanacak. Fakat rezervasyonlar şu anlık sadece ABD, Kanada, Avrupa Birliği ve Birleşik Krallık’tan yapılabiliyor. Yakın zaman içerisinde yeni bölgeler duyurulacak.

Hâl böyle olunca talep sorununu da hesaba katarsak cihazın Türkiye pazarına girişi biraz gecikecek gibi duruyor. Steam Deck’in 2022 yılının sonuna kadar Türkiye’de satışa sunulmasını bekliyoruz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

3 Yorumlar

  1. 64 GB’ligi bile xbox series s’ten 100 dolar daha pahalı, umarım fiyatları düşürürler

  2. Arkadas bu nedir ya ben bi cihazi almak istiyorum bu ulke bize haram abi suriyeli benden daha iyi yasiyo bide merak ettigim bise var ben misal 64 gbligi aldim depolama yukseltmesi yapabilirmiyim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir