Anasayfa > Blog > Steam Ne Kadar Komisyon Alıyor?

Steam Ne Kadar Komisyon Alıyor?

Geliştiricileri korsan derdinden büyük ölçüde kurtaran platform Steam ne kadar komisyon alıyor gelin göz atalım.

Steam geliştiricilerden oyun satışı başına %30’luk bir kesinti yapıyor. Bu oran 1 milyon satışa ulaşan oyunlar için daha sonraki kopyalarda %25’e geriliyor. Elbette dev şirketlerle daha farklı anlaşmaların olabileceğini de belirtelim. Oyunu milyonlarca kopyaya kolayca ulaşabilen firmalar bu komisyon oranlarıyla satış yapmıyor olabilirler. Ancak geriye kalan geliştiriciler (ki aslında çoğunluk onlar) için durum tam olarak bu.

Steam Koleksiyon Kartı Ne İşe Yarar?

Steam Pazar Komisyon Oranı

Elbette platformun komisyon oranları yalnızca oyun satışları ve geliştiricileri ilgilendirmiyor. Steam’in pazarda satılan ürünler için alıcıdan aldığı komisyon oranı %15. Yani satıcı bir kart ya da ürünü 1 TL ücretle platformda listelemek istediğinde, alıcı bu ürüne 1.15 TL ödeme yapıyor. Bu durum koleksiyon kartları, kaplamalar ve diğer bütün topluluk pazarı ürünleri için geçerli.

Steam Puanı Ne İşe Yarar?

Bu %15’lik komisyon ise ikiye ayrılıyor. Burada ünlü platform geliştiricileri de unutmamış diyebiliriz. Geliştiriciler bahsettiğimiz payın %10’unu alırken, işlem maliyeti olarak Valve yalnızca %5 almakta.

Aklınızdaki Steam ne kadar komisyon alıyor sorusuna umarız yeterli yanıtı verebilmişizdir içeriğimizle. Yine de kafanızda daha fazla soru işareti varsa, detayları bize yorumlar alanında sormaktan lütfen çekinmeyin. Gelecekteki içeriklerimizde tekrardan karşılaşana kadar kendinize iyi bakın. İyi oyunlar ve keyifli vakitler dileriz efendim.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir Yorum

  1. Hocam matematiğiniz bir tık kötü galiba

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir