Anasayfa > Blog > Steam Sohbetlerinizde Kullanabileceğiniz 9 Komut

Steam Sohbetlerinizde Kullanabileceğiniz 9 Komut

Uzun yıllardır piyasada mevcut olan ve çoğu oyuncunun gündelik olarak ziyaret ettiği ve arkadaşlarıyla iletişim kurduğu Steam platformunda sohbet ederken kullanabileceğiniz birçok farklı işlevi olan komutlar olduğunu biliyor muydunuz? mesajınızı yazdığınız yere ‘/’ girdiğinizde karşınıza çıkan bu komutlar ile arkadaşlarınızı şaşırtabilir ve sohbetlerinizi ekstra eğlenceli hale getirebilirsiniz.

 

/store komutu

Steam sohbetlerinde belki de en çok yaptığımız şeylerden biri oyunlarımızı arkadaşımız ile paylaşmak. Gerek ”bak bu oyunu alalım” kafasında olsun gerekse ”şu saçma oyuna bak” ile geyik muhabbet yapılıyor olsun, bir oyunun mağaza sayfasını saniyeler içerisinde tak diye sohbetinize taşımak oldukça işe yarayan bir özellik. Üstüne üstlük bu komut sadece linki de paylaşmıyor, chatte çıkan oyunun küçük sayfasından oyunun açıklamasını, fiyatını ve varsa indirimini görebilir, mağaza sayfasındaki fotoğraflara göz atabilir hatta fragman videosunu bile sohbetinizden ayrılmadan izleyebilirsiniz.

Steam komut store

/giphy komutu

İşte en zevkli komutlardan biri. Bir kelime ile birlikte bu komutu kullandığınızda, kelimeniz bir GIF depolama sitesi olan giphy.com üzerinde aratılıyor ve konuyla alakalı bir GIF anında sohbette beliriyor!

Steam komut giphy

Steam Arkadaş Ağına Erişilemiyor Hatası Çözümü

/me komutu

Yazdığınız iletinin normal bir mesaj olarak değil, renkli bir şekilde ve isminizin hemen yanında çıkmasını sağlayan bu komut, özellikle roleplay sevenler için oldukça pratik.

Steam komut
/me kullandığınızda mesajınız yukarıdaki gibi çıkıyor.

/code ve /pre komutu

Bu komutlar, yazdığınız mesajın bilgisayar ortamında yazılmış bir kod gibi görünmesini sağlıyor. Oldukça benzer oldukları için bir arada listeledik.

Steam komut
/code (üst) ve /pre (alt)

/spoiler komutu

Bu komutu kullandığınızda, devamında yazdığınız her şey içi dolu siyah bir kare içine alınacak ve mouse ile üstüne gelmediğiniz sürece okunamaz olacak. Bir sır paylaşacaksanız veya tahmin edebileceğiniz gibi spoiler verecekseniz ideal.

Steam spoiler

/quote komutu

/code ve /pre ile oldukça benzer olan bu komut, yazdıklarınızı eğik hale getirerek bir alıntı kutusuna alıyor.

Steam komut

Steam Cloud Nedir?

/random komutu

Bu komutu kullandığınızda Steam sizin için belirttiğiniz sayı aralıklarından bir sayı seçiyor. tek bir sayı yazdığınızda otomatik olarak 1 ile o sayı arasından, iki sayı belirttiğinizde de o iki sayı arasından rastgele bir sayı karşınıza geliyor.

 komut random

/flip komutu

Arkadaşınız ile hangi oyuna gireceğiniz konusunda anlaşmazlık mı yaşıyorsunuz? Yazı veya tura seçin ve /flip komutunu kullanın, Steam anında sizin için yazı tura atsın. Animasyonu da burada görünmese de bizce oldukça hoş.

 komut yazı tura

Hepsi bu kadardı. Steam sohbetleriniz artık umarız daha aktif ve eğlenceli geçer. İyi oyunlar!

Hakkında Ali Ergül

nicelikten ziyade nitelik ve özgünlüğe inanan bir oyun meraklısı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir