Anasayfa > Blog > Steam’de Ücretsiz Olan Paralı Oyunları Takip Etme – SteamDB

Steam’de Ücretsiz Olan Paralı Oyunları Takip Etme – SteamDB

Dijital oyun dağıtım platformu Steam, son yıllarda sahneye çıkan rakibi Epic Games Store gibi her hafta ücretsiz oyunlar dağıtmasa da, platform üzerindeki oyun gelişitiricileri ve yayıncıları kendi istekleri doğrultusunda oyunlarını sınırlı süreliğine ücretsiz yapabiliyor. Steam’da sınırlı bir süreliğine oyunu ücretsiz olarak oynamanıza imkan veren ve demo görevi gören ücretsiz haftasonu etkinliklerinin yanı sıra, daha nadir olan ve oyunu belli günler içerisinde kütüphanesine ekleyen herkesin artık sonsuza kadar o oyuna sahip olmasına imkan veren dağıtım/hediye etkinlikleri birçok oyuncu için bulması ve takip etmesi zor oluyor. Çoğu oyuncunun genellikle oyun odaklı haber sitelerinden veya sosyal medya hesaplarından tesadüfen gördüğü ve haberini aldığı bu etkinlikleri aslında takip etmek için oldukça kolay bir yol mevcut.

2014 yılında kurulan SteamDB, (Steam Database) Steam üzerindeki tüm oyun, ek paket, soundtrack vesaire her türlü programın kaydını tutuyor. Siteyi kullanarak Steam üzerinde yapılan ücretsiz promosyon etkinliklerini görmenin yanı sıra, bütün oyunların fiyat geçmişini görmek de mümkün. Yani indirimde gördüğünüz bir oyunun ilk defa mı bu kadar indirimde olduğunu ve düzenli olarak yüzde kaç indirime, ne kadar sıklıkla girdiğini bu site üzerinden görebilirsiniz. Bu şekilde, alacağınız oyunlar hakkında daha kapsamlı bir fikre sahip olmak mümkün. (Sıklıkla %50 indirime girdiğini gördüğünüz bir oyunu, %33 indirimdeyken almamak gibi)

SteamDB
CS:GO’nun SteamDB sayfası, oyunun kronolojik fiyat değişimlerini detaylı bir şekilde gösteriyor. İniş ve çıkışlar, oyunun girdiği indirimleri ifade ediyor.

Sega, SteamDB Yakuza Sayfasını Kapattırdı

Steam Database İle Ücretsiz Olan Oyunları Takip Etme

Steam hakkında bu derece kapsamlı bilgilerin bulunduğu sitede, elbette ücretsiz oyunları takip etme özelliği de var. Sitenin Free Promotions (Ücretsiz Promosyonlar) isimli sayfasında, hangi oyunun veya ek paketin ücretsiz olduğu, bu kampanyanın ne zaman başladığı/ne zaman biteceği ve oyunların yalnızca sınırlı süreliğine ücretsiz oynama mı (Ücretsiz Haftasonu etkinlikleri gibi) yoksa hesabınıza eklediğinizde sizin olma mı (Epic Games’in yaptığı gibi) olduğu açıkça belirtiliyor. Siteye gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Steam Ücretsiz
Bu yazının yazıldığı tarihte sayfaya girdiğinizde göreceğiniz üzere bu 3 ürünü Steamde ”Keep” yani sınırsız olarak elde etmek mümkün.

Bu yazının ilk gün okurlarındansanız önümüzdeki 24 saat boyunca ücretsiz olan Banana Hell oyununa göz atmanızı önererek yazımızı sonlandırıyoruz. Mağaza sayfası için buraya tıklayabilirsiniz, iyi oyunlar!

Hakkında Ali Ergül

nicelikten ziyade nitelik ve özgünlüğe inanan bir oyun meraklısı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir