Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Telegram Görüntülü Arama Özelliğiyle Karşımızda!

Telegram Görüntülü Arama Özelliğiyle Karşımızda!

Günden güne daha çok kullanılan mesajlaşma uygulaması Telegram görüntülü arama özelliğine son güncellemeyle birlikte sonunda kavuştu.

Gizlilik, mahremiyet açısından WhatsApp’ten daha güvenilir gösterilen, anonimiteye daha çok önem veren Telegram her geçen gün kullanıcı sayısını artırmakta. Birçok farklı ilgi alanı için kurulan gruplarla büyüyen mesajlaşma uygulamasına yeni özellikler eklenmeye devam ediyor.

telegram

Kullanıcıların uzun zamandır beklediği bir özellik olan görüntülü arama, son güncellemeyle birlikte Telegram’a eklendi. Ayrıca bu özellik küçültülüp de kullanılabilecek, yani telefon kullanırken bir yandan da görüntülü konuşmaya devam edebileceğiz. Görüntülü aramak istediğimiz kişinin profiline girip kamera ikonuna tıklamamız yeterli olacak. Sesli arama esnasında da taraflar isterse görüntülü aramaya kolayca geçiş yapabilecek.

Telegram, ayrıca en iyi bilindiği özellik olan güvenlikten bu güncellemede de vazgeçmemiş durumda. İki telefonda gözükecek olan dört emojiyle birlikte uçtan uca şifrelemeyle doğrulanan görüntülü çağrılar, tıpkı mesajlar gibi güvenilir bir şekilde korunacak.

Son güncellemesiyle görüntülü konuşmanın yanında animasyonlu emojileri de ekleyen Telegram, ilerleyen güncellemelerde grup görüntülü konuşma özelliğinin de uygulamaya ekleneceğini belirtti. Telegram görüntülü arama özelliği henüz alfa döneminde, yani bazı sorunlar ve hatalarla karşılaşabilirsiniz. Uygulamanın yedinci yılıyla birlikte gelen ve günden güne daha da düzelip genişleyecek olan bu önemli güncelleme, Telegram’a büyük bir kullanıcı kitlesi kazandıracak potansiyelde gibi gözüküyor.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir