Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Telegram Sunucuları Dünya Genelinde Çöktü!

Telegram Sunucuları Dünya Genelinde Çöktü!

Dünya genelinde oldukça popüler bir mesajlaşma uygulaması olan Telegram’ın sunuculara bir süredir erişilemiyordu. Sebebi henüz tam olarak bilinmese de chat’leşme uygulaması Telegram sunucularına dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıları uygulamaya erişim sağlayamadı.

Özellike son dönemlerde, ülkemizdeki popüler oluşumların kurdukları sohbet gruplarıyla oldukça rağbet gören uygulamanın amacı, tıpkı WhatsApp gibi arkadaşlarınızla konuşmanıza olanak sağlıyor. Bunun yanında, gruplar sayesinde sosyalleşebiliyor, insanlarla tanışabiliyorsunuz.

Telegram Neden Çöktü?

Ülkemiz de dahil olmak üzere büyük oranda tüm Dünya’da erişim sorunları yaşayan uygulamanın neden çöktüğü henüz belli değil. Büyük bir kullanıcı popülasyonuna sahip olan uygulamaya tam 35 dakikadır erişilemiyordu.

Telegram Sunuculari Dunya Genelinde Coktu!

Son dönemlerde sık sık yenilikler alarak güncel tutulmak istenen uygulamanın yaşadığı sorunlar, bu güncellemelere bağlı olabilir. Bu tür durumlarla aplikasyon dünyasında sık sık karşılaşılıyor. Telegram‘ın da yaşadığı bu kısa süreli problemin de nedeninin buna bağlı olduğunu düşünmek hiç de gerçek dışı olmaz.

Sıkıntı Giderildi

35 dakika süren çökmenin ardından kullanıcılar tekrar uygulamaya giriş yapabiliyor. Özellikle Avrupa’da oldukça yoğun olan erişim sıkıntısı son buldu.

Hakkında Emre Çakıcı

Kendimi bildim bileli oyun oynuyor, film izliyor, arada bir de kitap okuyorum. Naçizane yazdıkça hem bilgilendiriyorum hem kendimi geliştiriyorum. İlerde bu sektörde çalışmak birkaç hayalimden biri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir