Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Tesla Araçlarına Otomatik Park Özelliği Geliyor

Tesla Araçlarına Otomatik Park Özelliği Geliyor

Ürettiği elektrikli araçlarla son yıllarda gündemden düşmeyen Tesla şirketinin kurucusu ve sahibi Elon Musk, yaptığı açıklamada Tesla araçlarına otomatik park etme özelliğinin geleceğini duyurdu. Elon Musk’ın yaptığı açıklamaya göre; araçlar park edecekleri yeri kendileri bulacak. 

Elon Musk, Tesla araçlarına yakın zamanda eklenen “Akıllı Çağırma” özelliğinin biraz daha gelişmiş halini geliştireceklerini yakın zamanda duyurdu. Böylece arabaların şoförü olmadan da park yerlerine sorunsuz bir şekilde park edebileceklerini duyurdu.

Şoför Olmadan da Kusursuz Park

Yukarıda da belirttiğimiz gibi yakın zamanda gelen çağırma özelliği sayesinde şoförler araçlarını onlardan uzak olmalarına rağmen kısmen kontrol edebiliyorlardı. Ve hatta aracı bulundukları konuma çağırabiliyordu. Bu özelliğin üstüne koymak ve böylece teknoloji ve yapay zekanın sınırlarını daha fazla zorlamak isteyen Elon Musk, çok önemli açıklamalarda bulunup bu özelliği de duyurdu.

Tesla Araçlarına Otomatik Park Özelliği Geliyor

Tesla şirketi, şoför arabayı terk ettiğinde dahi kusursuz bir şekilde park edebilmeye olanak sağlayacak bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Eğer bu dediklerini hayata geçirebilir, böylece park sorunu dahil pek çok soruna çözüm kavuştururlarsa, Elon Musk teknoloji ve yapay zeka alanında yine çığır açabilir.

Tesla arabalarına yeni gelecek bu özelliğin geliştirme sürecinin yakın zamanda tamamlanması bekleniyor.

Hakkında Emre Çakıcı

Kendimi bildim bileli oyun oynuyor, film izliyor, arada bir de kitap okuyorum. Naçizane yazdıkça hem bilgilendiriyorum hem kendimi geliştiriyorum. İlerde bu sektörde çalışmak birkaç hayalimden biri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir