Anasayfa > Tanıtım Yazıları > The Lord of the Rings: Gollum Ertelendi

The Lord of the Rings: Gollum Ertelendi

Daedelic Enternainment Games tarafından geliştirilen ve Orta Dünya’nın belki de en popüler karakterini konu alan The Lord of the Rings: Gollum isimli oyunun 2021 yılında oyuncularla buluşacağı açıklanmıştı. Fakat Playstation 5’e optimizasyonunu iyi sağlamak ve yapımcıların en sevdiği kalıplardan biri olan “Hayranların beklentilerini karşılamak adına” cümlesiyle 2022 yılına ertelendi.

İlk olarak fantastik kurgu edebiyatın babası olan Tolkien’in Hobbit kitabında, Karanlıkta Bilmeceler isimli bölümde okuyucuyla tanışan Gollum, serinin bilge, iyi kalpli büyücüsü Gandalf ile birlikte Orta Dünya’nın en ikonik ve en bilinen iki karakterinden biri. Özellikle film serisinde Andy Serkis’in inanılmaz performansı ile önemli bir fantastik film kahramanı değil, önemli bir sinema karakteri haline gelen Gollum sıklıkla serinin imzalarından biri olarak kullanıldı. Shadow of Mordor ve Shadow of War isimli modern oyun uyarlamalarında ise tatlılar tatlısı Liam O’Brien tarafından Andy Serkis’in performansı taklit edilerek yer buldu. Bu denli popüler bir pop kültür karakterinin solo oyununun yapılacağı da kimseyi şaşırtmadı.

The Lord of the Rings: Gollum

Daedelic Entertainment tarafında oyunun dizaynırlığını üstlenen Martin Wilkes, 2022 yılında çıkacak olan oyunun aksiyondan uzak, gizlilik ve bulmaca damarı ağır basan bir oyun olacağı ile ilgili öncesinde açıklama yapmıştı. İlk görsellerinden sonra tasarımlarla ve özensizlikleriyle ilgili tepki toplayan ekip oyunu yenilemiş ve tekrar seyirci karşısına çıkardığında bir kısmının da olsa gönlünü geri kazanmıştı. Açıkçası kimsenin bir an önce çıkması ile ilgili ısrarcı olduğunu görmediğimden kendi adıma bırakınız yapsınlar derim. Geniş geniş kullansınlar zamanlarını. Serinin koyu bir hayranı olarak çığlıklar atmasam da Orta Dünya’ya hissen biraz yaklaştıracak her türlü esere varım. Bir de böylesini deneyelim.

Oyunun Fragmanıyla İlgili Haberimize Buradan Bakabilirsiniz

Hakkında Ege Kumru

Masaüstü Rpg hayranı. Dungeon Master. Hevesli film ve dizi yorumcusu. Konsolda daha iyi nişan alan az kişiden biri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir