Anasayfa > Sanat Haberleri > The Matrix 4 NFT Avatarları Sektörün Gidişatına İşaret Ediyor

The Matrix 4 NFT Avatarları Sektörün Gidişatına İşaret Ediyor

The Matrix 4 NFT Avatarları filmle ilgili heyecanı başka bir boyuta taşıdır. Peki heyecan verici teknolojinin filme adaptasyonu nasıl olacak?

NFT son ayların en çok konuşulan konularından biri. Hem teknoloji hem de yatırım dünyası NFT’leri çözmeye ve anlmaya çalışıyor. 2015 yılında Etherium blockchaini üzerinden geliştirilen konsept 2021 yılına katlanarak geldi. 2021’in sadece ilk çeyreğinde, NFT hacminin 2 milyar dolara vardığı belirtildi. NFT’ler bir ürünün dijital sahipliğini gösteriyor. Dolayısıyla NFT el değiştirse bile orijinal sahibi kar etmeye devam edebiliyor.

Steam Kripto Para ve NFT Oyunlarını Platformda İstemiyor!

NFT’ler yavaş yavaş ana akıma da gelmeye başladı. Screenrant sitesinin haberine göre, Heyecanla beklenen Matrix 4’ün yapımcı firması Warner Bros filmin NFT’leri için Nifty ile işbirliği yapmaya karar verdi. Filmin yayınlanmasından önce 100.000 adet NFT piyasaya sürülecek ve tanesi 50$ olacak. NFT’lerin Matrix 4 karakterlerinin avatarları olacağı biliniyor.

The Matrix 4 NFT avatarları koleksiyon değerinde birer dijital parça olacak. Tıpkı 90’ların sonunda ve 2000’lerin başında yaygınlaşan Pokemon tasoları gibi, tabi dijital. O gün nadir bir Pikachu tasosuna sahip olsaydınız ve dijital sahipliği sizin üzerinize olsaydı bugün hala kar edebiliyor durumda olacaktınız. Matrix serisinin popülerliği göz önüne alındığı zaman bu NFT’lerin ileride sahiplerine büyük gelirler getirmesi kuvvetle muhtemel.

Warner Bros daha önce böyle bir denemeyi Space Jam ile yapmıştı. Film için NFT piyasaya süren şirket, başarıdan memnun kalmış olacak ki, iş modelini Matrix’e de uygulamaya karar vermiş. Warner Bros dışında bir dizi şirketin de NFT’lerle ilgilendiği biliniyor.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir