Anasayfa > Blog > The Witcher Konusu Nedir? – The Witcher Dizisi ve Oyunları

The Witcher Konusu Nedir? – The Witcher Dizisi ve Oyunları

The Witcher konusu nedir? Netflix üzerinde milyonlarca kişi tarafından izlenen The Witcher dizisinin ve sevilen oyunlarının hikayesi nedir?

The Witcher, Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski tarafından kurgulanan bir fantastik edebiyat serisidir. Özünde sekiz kitaptan oluşan The Witcher, para karşılığında canavar avlayan bir adamın hikayesini anlatır. Polonya’nın halk masallarından esinlenerek oluşturulmuş hikayelerde ise yazarın kurguladığı özgün karakter Rivyalı Geralt’ın maceraları yer alır.

the witcher kitapları

İlk kitaplarda Polonyalı fantastik edebiyat yazarı Sapkowski, Geralt of Rivia adındaki canavar avcısı karakterini halihazırda bilinen eski masallara koymuştur. Sonraki kitaplarda ise çok daha büyük bir evren kurgulayan yazar, ana karakterinin yanında birçok farklı mekan, kişi ve hikayeler oluşturmuş ve The Witcher serisini Polonya’nın en çok satan kitaplar listesine yükseltmiştir.

Osmanlı’nın Witcher’ları: Cadıcılar

Daha sonra birçok farklı kuruluşlar ile anlaşan yazarın kitapları beyaz perdeye de aktarılmış ve kitaplar bir filme ve iki diziye uyarlanmıştır. Fakat The Witcher serisini asıl ününe kavuşturan yapımlar CD Projekt RED tarafından geliştirilen The Witcher oyunları olmuştur. Serinin son oyunu resmi Türkçe dil desteğiyle çıkış yapmış ve The Witcher kelimesi ise dilimize Efsunger olarak çevrilmiştir.

The Witcher Oyunları

The Witcher

the witcher oyunları

The Witcher serisinin ilk oyunu 26 Ekim 2007 tarihinde çıkış yapmıştır. Kitaplarda yaşanan olaylardan sonrasını anlatan yapım macOS ve Microsoft Windows için piyasaya sürülmüş RYO türünde bir oyun olmuştur.

The Witcher 2: The Assassins of Kings

the assassins of kings

Serinin ikinci oyunu The Assassins of Kings ise 17 Nisan 2011’de çıkış yapmış ve Geralt ile beraber diğer Witcherları da ana hikayesinde işlemiştir. Oyun serinin başarılı oyunlarından biri olmuş ve The Witcher 3: Wild Hunt için de sağlam bir sahne hazırlamıştır.

The Witcher 3: Wild Hunt

the witcher 3

Wild Hunt ise The Witcher serinin en gözde oyunudur. 19 Mayıs 2015 tarihinde çıkış yapan Wild Hunt, CD Projekt RED’in geliştirdiği en başarılı oyun olmuş ve yüzlerce ödül almıştır. Daha sonra yayımlanan genişleme paketleriyle beraber müthiş bir başarıya ulaşan oyun, oyun dünyasına adını altın harflerle yazdırmayı da başarmıştır.

The Witcher Dizisi

Sevilen serinin dizi uyarlaması ise geçtiğimiz yıllarda Netflix üzerinde çıkış yaptı. Lauren Hissrich’in yapımcılığını üstlendiği dizinin başrolünde ise Henry Cavill yer alıyor. Geralt of Rivia’nın tasvirinde büyük oranda oyunları temel alan dizinin yeni sezonu ise heyecanla bekleniyor.

The Witcher 2. Sezon Teaserı Paylaşıldı, Witchercon Duyuruldu

Uyarlamada ana karakterin yanı sıra Cirilla ve Yennefer of Vengerberg’de yoğun olarak işleniyor. Dizinin uyarlandığı temel materyallerin ise kitap serisi olduğunu belirtelim. The Witcher kitap serisi ise Türkçe olarak raflarda yer alıyor.

The Witcher Ne Demek?

  • The Witcher dizi, kitap ve oyunlardaki kurgusal dünyada para karşılığında canavar avlayan savaşçılara verilen isimdir.

Kurgusal evrende yaşanan çeşitli anomalilerden dolayı geçitler açılmış ve birçok yaratık insanların dünyasına geçiş yapmıştır. Bu canavarlardan korunmak isteyen insanlar ise The Witcher okulları kurarak kendilerini koruyacak mutant askerler yetiştirmeyi hedeflemiştir. Witcher adı verilen amansız savaşçılar diğer insanlara göre daha dayanıklıdırlar ve duyu organları da büyük bir hassasiyetle çalışır. Lehçe Wiedzmin olarak anılan savaşçıların adı İngilizceye Witcher olarak çevrilmiş, dilimize ise Cadıeril ya da Efsunger olarak kazandırılmıştır.

The Witcher konusu nedir sorusunu bu yazımızda cevaplandırdık. Benzer içeriklerimize Blog kategorisinden göz atabilirsiniz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir