Anasayfa > Teknoloji Haberleri > TikTok Android’de Rekor Tazeledi

TikTok Android’de Rekor Tazeledi

TikTok da salgından kısa vadede olumlu etkilenenler arasına adını yazdırdı. Platform sadece Android cihazlarda 1 milyar İndirmeye ulaştı.

2016 yılında Çin merkezli teknoloji şirketi ByteDance tarafından tarafından kurulan TikTok, Play Store verilerine göre Android cihazlarda en çok indirilen 2. uygulama olma rolünü üstleniyor. Genel uygulamalar arasında en çok indirilme rekoru WhatsApp’a ait olsa da eğlence kategorisi bağlamında zirve tahtına neredeyse bütün dünya ülkelerinde TikTok oturuyor.

TikTok üyelerin kendi kullanıcı etiketleri ile oluşturdukları içerikleri, çeşitli konseptlere uygun olacak şekilde paylaşmaları ve durmaksızın oynatılan videoları ile gündemimize girmişti. Pek çok internet akımına ev sahipliği yapan TikTok bugün pek çok fenomeni bünyesinde barındıran bir platform olma yolunda ilerlerken rakiplerini de arkasında bırakıyor. Mecra üzerinde birçok ünlü simanın da profilini görmek mümkün.

Son yılların en hızlı yükselen sosyal mecrası olmayı başaran TikTok, App Store listelerinde de eğlence kategorisinin en çok kullanılan 3. uygulaması konumunda. Şu an dünya üzerindeki insanların %25’inin TikTok’u en azından hayatının bir döneminde kullandığını söylemek zor değil. İnternet kullanıcıları özelinde düşünecek olursak istatistik TikTok’un lehinde yükselişe geçecektir. TikTok içerikleri ve kullanıcı profili kapsamında eleştirilse de büyük başarısını görmemek bir hayli zor. İlgi odağı oldukça öne çıkan içeriklerin de geliştiğini söylememiz lazım. Diğer türlüsü platforma da kullanıcılarına da haksızlık olurdu zaten.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir