Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Toshiba, Dizüstü Bilgisayar Sektörüne Veda Etti!

Toshiba, Dizüstü Bilgisayar Sektörüne Veda Etti!

 Merkezi Tokyo, Japonya’da yer alan Japon elektronik üretim şirketi Toshiba, zamanında öncü konumunda olduğu dizüstü bilgisayar sektörüne veda etti. Detaylar haberimizde.

1875 yılında kurulan Japon elektronik üretim ve teknoloji şirketi Toshiba’nın 35 yılın ardından elinde kalan son hisseleri de satarak dizüstü bilgisayar sektörüne veda ettiği açıklandı. Toshiba, 2018 yılında kişisel bilgi işlem kolunun %80.1 ini Sharp’a satmıştı. Bunun ardından kalan %19.9 luk hisseyi kendi laptop markası Dynabook’un elinden alarak ikinci kez Sharp’a devretti. Böylece Toshiba, tamamiyle sektöre veda etmiş oldu.

Toshiba, T1100 modeli ile 1985 yılında dizüstü sektöründe çok büyük bir konuma yükselmişti. Laptoplara öncülük eden marka, 2011 yılında 17 milyondan fazla bilgisayar satarken 2017’de bu sayı 1.9 milyona düştü. Özellikle 2000 yılından sonra Lenovo, HP, Apple, Dell gibi markaların dizüstü sektöründe gittikçe büyümesi nedeniyle satışları oldukça düşen ve gittikçe değer kaybederek son yıllarını zar zor geçiren şirket, elindeki hisseleri Sharp’a satarak sektörden ayrılmış oldu.

Toshiba 2000’li yıllara kadar oldukça popüler olan son 20 yılda sektörde ayakta kalmaya çalışan ama gittikçe değer kaybederek aramızdan ayrılan dizüstü konusunda önemli bir şirketti.  Siz Toshiba ve bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir Yorum

  1. Bir devir kapanıyor. Reyiz be.
    Dünya bi soğudu sanki

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir