Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Twitter, Düzenleme Butonunu Getirebilir

Twitter, Düzenleme Butonunu Getirebilir

Twitter en çok eleştiri aldığı noktalardan birisini çözebileceğini, fakat bunun bir şarta bağlı olduğunu resmi hesabından duyurdu.

Twitter, bugün resmi hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Paylaşım hem biraz ironik ve kendisiyle dalga geçen türdendi, hem de firmanın sosyal bir sorumluluk üstlenmek istediğini gösterir cinstendi. Firma yapılan paylaşımların daha sonradan düzenlenmesine izin vermiyor, yani bir kullanıcı beyan ettiği fikrini değiştiremiyor, eski paylaşımlar için sadece silmek gibi bir seçenek mevcut.

Twitter aşağıda da aktardığımız paylaşımında eğer herkes maske takarsa, yayınlanan tweetleri düzenlemeye açacaklarını duyurdu. Tabii bu paylaşım ironiyle karışık olsa da şirket muhtemelen bu konu üzerine çalışıyor ve önümüzdeki günlerde özelliği sisteme dahil edecekler gibi görünüyor. Belki de bu sayede politikacı ve sanatçıların Türkçe’ye daha uygun paylaşımlar yaptığını, yapmasalar bile en azından sonradan yapılan uyarılarla düzenlediklerini görebiliriz ne dersiniz?

https://twitter.com/Twitter/status/1278763679421431809

Twitter’ın bu paylaşımının maske konusunda ne kadar bir sosyal bilinç oluşturacağı muallak ve Twitter düzenleme butonu isteyenler kadar, istemeyenler de mevcut. Fakat en azından olumlu bir hareket olduğunu ve insanlara kısa süreliğine de olsa maske takmaları gerektiğini hatırlatacağı ortada. Twitter resmi hesabı üzerinden gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir