Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Twitter Mavi Tik Başvurularını Geçici Süreliğine Durdurma Kararı Aldı

Twitter Mavi Tik Başvurularını Geçici Süreliğine Durdurma Kararı Aldı

Ünlü sosyal medya platformu Twitter, uzun zamandan beri açılması beklenen Mavi Tik yani doğrulanmış hesap başvurularını yoğunluk nedeniyle geçici süreliğine durdurma kararı aldı. Detaylar haberimizde.

Twitter Clubhouse Benzeri Bir Özelliği Test Aşamasında

Günümüzde en çok tercih edilen sosyal medya platformlarından birisi olan Twitter, bu aralar gündemde yoğun bir şekilde yer alıyor. Mart ayında Clubhouse benzeri ”Spaces” olarak adlandırılan özelliğini test eden Twitter, bir yandan da ücretli abonelik sistemine dayanan Twitter Blue’yu da kullanıcılara tanıtmıştı. Bu güncellemeler ile gündeme oturan Twitter, 4 yıldan beri merakla beklenen doğrulanmış hesap başvurularını yeniden almaya da başlamıştı. Twitter üzerinde hesaplarında Mavi Tik olan kullanıcılar doğrulanmış kullanıcılar olmakta ve bu tik başvuru yoluyla alınabiliyor. Twitter en son başvurularını 4 yıl önce durdurmuştu. Merakla beklenen başvurular geçtiğimiz günlerde tekrar açıldı.

Twitter Verified resmi sayfasından atılan gönderide Twitter, başvurularla yoğun bir uğraş içerisinde olduklarını ve geçici bir süreliğine başvuru durdurma kararı aldıklarını açıkladı. Twitter bu süreçte ellerinde bulunan başvurularla ilgilenecek. Twitter’ın bu onay sürecinde belli kriterleri bulunuyor. Twitter, devlet kurumları, özel şirketler, kar amacı gütmeyen kuruluşlar, basın çalışanları, espor dahil olmak üzere spor ve eğlence sektöründe çalışan kullanıcılara mavi tik vermek istiyor. Böylece mavi tik alan bu hesaplar artık doğrulanmış olacak.

Twitter Mavi Tik Başvuruları Tekrar Açıldı

Twitter, 2 Haziran 2021 tarihinde yaptığı yeni paylaşımla mavi tik başvurularının tekrar alınmaya başladığını açıkladı. Duraklama için de kullanıcılarından özür diledi. 2 Haziran 2021 itibariyle mavi tik başvuruları alınmaya devam ediyor.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir