Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Uber Sürücü ve Yolculara Maske Zorunluluğu Getirebilir

Uber Sürücü ve Yolculara Maske Zorunluluğu Getirebilir

Uber sürücü ve yolcularına maske zorunluluğu getirecek. Şirket ayrıca, şoförlerin bu kurala uyup uymadığını konrol edecek bir yazılım geliştirmeyi düşünüyor.

Pandemi nedeniyle işleri büyük sekteye uğrayan sektörlerden biri de kuşkusuz ulaşım. Ülkemizde de, şehirlerarası yolculuk yasağı halen devam ediyor ve şehir içi toplu taşımadaki kısıtlamalar da sürüyor. Bu gelişmeler ışığında Uber, bir hareket planı hazırlamış gibi görünüyor. Uber CEO’su Dara Khosrowshahi Covid-19 pandemisi sırasında şirketin geleceğiyle ilgili önemli bilgiler verdi.  CNN’de yayınlanan bir röportaj ve habere göre, Uber sürücü ve yolcularına maske zorunluluğu getirecek. Uygulamanın önümüzdeki haftalarda yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Uber adına konuşan bir başka yetkili, “Ülkeler yeniden açılmaya başladıkça, Uber’in odağında güvenlik ve ihtiyat olacak.” şeklinde konuştu. Yetkili sözlerine “Takımımız şu an iyileşme sürecinin bir sonraki adımı için çalışıyor ve burada hepimizin oynayacağı bir rol olacak. Bu güncellemeleri hazır oldukları zaman kullanıcılarımızda doğrudan paylaşacağız. Ancak o zamana kadar, sürücülere ve yolculara, Uber kullanırken maske takmalarını tavsiye etmeye devam edeceğiz.” diyerek devam etti.

Uber’in aldığı önlemler bununla da sınırlı kalmayacak. Şirket maske takma zorunluluğunun yanında, şoförlerin gerçekten maske takıp takmadığını kontrol etmeyi amaçlayan bir sistem geliştirmeyi düşünüyor. Sistemin detayları henüz açıklanmış değil. Ancak, Uber’da hali hazırda, şoförlerin planlanmayan zamanlarda selfie çekip göndermelerini isteyen bir kimlik kontrolü sistemi bulunuyor. Maske takip sistemininin bu sisteme entegre edilmesi mümkün olabilir.

Uber’in karantina önlemleri esnasında ana şehirlerde işlerinin %70’e varan oranlarda sekteye uğradığı biliniyor.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir