Anasayfa > Listeler > Ücretsiz Versiyonları Olan 6 Paralı Oyun

Ücretsiz Versiyonları Olan 6 Paralı Oyun

Epic ve PlayStation Plus ücretsiz oyunlarıyla yetinmeyenlerdenseniz bu liste tam size göre olabilir. Keza bazı oyunların, Steam veya Origin gibi çevrimiçi platformlarda parayla satılmalarına karşın ücretsiz olarak indirilebilen ve/veya oynanabilen sürümleri oluyor. Çoğunlukla eski yapımlardan oluşan bu listemizde, paralı oyunların pek bilinmeyen internet üzerinden oynanabilen veya torrent gibi korsan yöntemler kullanmadan indirilebilen 6 ücretsiz oyun sıralayacağız.

Öncelikle, bir başka paralı oyuna sahip olmanızı gerektirdikleri için listede yer almayacak oyunlara değinelim:

  •  Black Mesa (Half-Life 2 Modu)Steam’de 31 TL’ye satılan ilk Half-Life oyununun yeniden yapımı Black Mesa, orijinal çıkışını Half-Life 2 için ücretsiz bir mod olarak yapmıştı. Yani Half-Life 2’ye sahipseniz, Black Mesa’yı da HL2 üzerinden ücretsiz olarak oynamanız mümkün. Mod sayfası için buraya tıklayabilirsiniz.
  • Halo 2 (Project Cartographer) – 2007’de Windows Vista’ya özel çıkan Halo 2 Vista sürümüne sahipseniz Project Cartographer modu ile oyunun çok oyunculu kısmını ücretsiz olarak oynayabilirsiniz. Mod sayfası için tıklayın.

Minecraft (Classic)

Dünyanın en çok satan ikinci oyunu Minecraft’ın ücretsiz ve internet üzerinden oynanabilen bir versiyonu olduğunu biliyor muydunuz? Oyunun beta ve alfa sürümlerinden önceki 0.0.23a_1 sürümünü web tarayıcınız üzerinden oynamanıza olanak veren Minecraft Classic’te 8 adet arkadaşınızı dünyanıza davet etmeniz de mümkün.

ücretsiz oyun Minecraft Classic

Bununla birlikte, oyunun bu sürümünde dünyanızı kaydetme özelliği olmadığını, yaratıcı mod ile sınırlı olduğunu ve oyunda yalnızca 32 blok olduğunu da belirtmek gerek. Minecraft Classic kesinlikle 85 TL’lik modern Minecraft deneyiminin yerini tutabilecek kapasitede değil, ancak en temel Minecraft deneyiminin bir tık uzağınızda olması yine de güzel bir his.

Oyuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Halo: Combat Evolved (Custom Edition)

2001’de orijinal Xbox için çıkış yapan İlk Halo oyunu Combat Evolved 2003’te Gearbox Software tarafından bilgisayarlara çıkarıldığı zaman, oyunun CD anahtarına sahip oyuncuların oyunu çeşitli şekillerde modlaması için Halo: Custom Edition isminde bir sürüm de yayımlanmıştı. Combat Evolved’i satın alanların CD anahtarlarıyla ücretsiz olarak indirebildiği sürüm, haliyle geçen yıllarla birlikte herkesin rahatlıkla indirebildiği bir oyun haline geldi. Günümüzde, Halo Custom Edition’u indirmek ve internet üzerinden iki dakikada bulunan Combat Evolved CD anahtarını girerek kurmak hiç olmadığı kadar kolay.

Halo Custom Edition SPV3

Steam üzerinde 18,50 TL olan Combat Evolved’in hikaye ve çok oyunculu modunun yanı sıra, Halo: Custom Edition’da çeşitli ücretsiz modlar da oynamak mümkün. Elbette Steam sürümünde olan remastered grafiklere sahip olmayacaksınız, ancak ana hikayenin yanında SPV3 gibi yüzlerce yeni silah, bölüm ve hikaye barındıran farklı mod kurup oynayabileceksiniz.

Oyunu buradan indirebilir, CD anahtarına buradan ulaşabilirsiniz.

Boomerang X (itch.io)

Tam olarak aynı oyun olmasa da, Devolver Digital’in yayıncılığını yaptığı ve temmuz ayında piyasaya sürülen 40 TL’lik Boomerang X’in ücretsiz bir sürümü de bulunuyor. 2017’de düzenlenen GMTK Game Jam (48 saat içerisinde sıfırdan oyun yapma yarışması) için yapılan aynı isimli oyun, itch.io üzerinden ücretsiz olarak indirilip oynanabiliyor.

Boomerang X itch.io

48 saatte yapılmış olduğu için haliyle daha basit grafik ve oynanışa sahip olsa da bu Boomerang X sürümü de 2021 çıkışlı abisi kadar eğlenceli ve zorlayıcı olabiliyor.

Oyunu buradan indirebilirsiniz. Download Now butonuna tıkladıktan sonra, ”No thanks, just take me to the downloads” yazısına tıklamanız gerek.

Boomerang X İncelememiz

Wolfenstein 3D // Doom (Tarayıcı) 

90’lara damga vuran ve FPS serisinin babaları kabul edilen bu iki efsanevi yapım Steam ve Bethesda.net Launcher’da hala parayla satılmasına rağmen, internette binlerce yerden ikisini de indirmek mümkün. Ama bunun yanında, iki oyunu da direkt olarak internet tarayıcınızdan -hatta telefonunuzdan- bile de oynayabilirsiniz!

ücretsiz oyun Doom ve Wolfenstein 3D

Doom web versiyonu için buraya, mobil versiyonu için buraya tıklayabilirsiniz.

Wolfenstein 3D web ve mobil versiyonu için buraya tıklayabilirsiniz.

Celeste (Classic)

Çıkış yaptığı sene en iyi bağımsız oyunu ödülüne layık görülen Celeste, gelmiş geçmiş en iyi 2 boyutlu platformer oyunlarından biri. Ancak Celeste’in ilk çıkışını Boomerang X gibi itch.io üzerinden ücretsiz olarak yaptığını biliyor muydunuz?

ücretsiz oyun Celeste Classic

31 TL’lik Steam sürümünün içinde de mini oyun olarak bulunan Celeste’in bu versiyonu, Celeste Classic adı altında hala itch.io’da bulunuyor ve ücretsiz olarak oynanabiliyor.

Oynamak için buraya tıklayabilirsiniz.

Celeste 2 Ücretsiz Olarak Yayinlandı

Bedava oyun avında olanlar için bakmaya değer birkaç oyun sunduğumuzu umuyoruz. İyi oyunlar!

Hakkında Ali Ergül

nicelikten ziyade nitelik ve özgünlüğe inanan bir oyun meraklısı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir