Anasayfa > Blog > VALORANT Aim Geliştirme Yöntemleri – Basit Rehber

VALORANT Aim Geliştirme Yöntemleri – Basit Rehber

VALORANT oyununda aim geliştirme için basit bir şekilde uygulayabileceğiniz bazı etkili taktikleri yazımızda sizlerle paylaştık.

Riot Games’in popüler oyunu VALORANT, her geçen gün daha da fazla oyuncu kazanıyor. Oyun bir atıcı oyunu olduğu için hâliyle nişan konusunda büyük yetenek istiyor. Bunun için de VALORANT oyununda aim yeteneğini geliştirmek isteyen birçok oyuncu mevcut. Biz de bu oyunculara VALORANT aim geliştirme rehberimizle yardımda bulunmak istedik. Aşağıdaki adımları uygulayarak VALORANT’ta nişan yeteneğinizi bir üst seviyeye çıkarabilirsiniz.

VALORANT Aim Geliştirme

VALORANT’ta aiminizi geliştirmek için uygulayabileceğiniz yöntemlerden bazıları oyunla, bazıları da sizle alakalı. Doğru nişangâh seçimi nişanınıza az da olsa iyi etki edecekken işin asıl kısmı sizde bitiyor. Uygulamanız gereken bütün adımlar aşağıda.

Kas Hafızası

Kas hafızası, rekabetçi FPS oyunlarında konu aim olunca akıldan çıkarılmaması gereken bir kavram. Kas hafızanızın sizlere yardımcı olması için belli bir hassasiyet seçerek onla oynamanız, diğer oyunlardan alıştığınız bir hassasiyet varsa bunu VALORANT için dönüştürerek kullanmanız gerekiyor. Bu sayede alışık olduğunuz hassasiyeti kullanarak daha etkili bir şekilde nişan alabilirsiniz.

valorant hassasiyet

Oyunda seçmeniz gereken belli bir hassasiyet yok. En rahat hissettiğiniz hassasiyeti seçerek en üst seviyede performans gösterebilirsiniz.

Buraya tıklayarak oyundan oyuna hassasiyet dönüştürme aracına ulaşabilirsiniz. Örneğin CS:GO’da kullandığınız hassasiyet 5 ise ilk kısımda CS:GO’yu seçip Sensitivity kısmına 5 yazıyorsunuz. Karşı tarafta VALORANT’ı seçtiğinizde ise CS:GO’da kullandığınız hassasiyetin VALORANT’ta kaça denk geldiğini görebiliyorsunuz.

Nişanı Kafa Hizasında Tutmak

Her FPS oyununda olduğu gibi VALORANT’ta da altın kural bu. En etkili oyun deneyimi için rakibinizin her zaman kafasına nişan almanız gerekiyor. Bunun için boş gezerken bile nişangâhınızı kafa hizasında tutarak daha rahat bir şekilde kafadan vuruşlar yapabilirsiniz.

valorant-aim-hizasi

Birçok kişi nişangâhını aşağıda tutup spray yardımıyla kafadan vuruş attığını söylese de bu kesinlikle yanlış bir strateji. Siz, nişanınızı kafa hizasında tutup rakiplerinizi ilk görüşte kafadan vurmaya odaklanın.

Aim Lab Antrenmanları

Nişanınızı geliştirmek konusunda size yardımcı olabilecek birçok uygulama bulunuyor, fakat şüphesiz ki Aim Lab bunların en iyileri arasında bulunuyor.

Aim Lab İncelememiz

Steam’den bedavaya erişebileceğiniz oyuna VALORANT’taki hassasiyetinizi giriyorsunuz, ve Aim Lab yapay zeka yardımıyla sizin eksiklerinizi tespit ederek size uygun antrenmanlar yaptırıyor. Bu sayede nişan yeteneğinizi geliştirmiş oluyorsunuz.

Küçük / Statik Nişangâh Seçimi

VALORANT’ta dinamik veya çok büyük nişangâh kullanmak, rakibinize nişan almayı zorlaştıran unsurlardan bir tanesi. Genellikle oyuna yeni başlayan kişiler bu şekilde nişangâhlar kullanıyor. Profesyonel oyuncuların tercihlerine de göz atarsak bunun mantıklı bir tercih olmadığını söyleyebiliriz.

valorant-crosshair

Kullandığınız nişangâhın oldukça küçük olmasına ve hareket etmemesine dikkat etmeniz gerekiyor. VALORANT crosshair ayarları ve VALORANT nokta crosshair rehberlerimizle dilediğiniz nişangâhı seçerken size yardımcı olabiliriz.

Poligon / Ölüm Kalım Savaşı Antrenmanları

Dış uygulamalarla nişanınızı ne kadar geliştirirseniz geliştirin, bunu VALORANT’a uygulamadığınız sürece bir kıymeti olmaz.

VALORANT Aim Geliştirme Yöntemleri - Basit Rehber

Bunun için VALORANT’ta poligon aracılığıyla elinizden geldiğince hızlı şekilde bot öldürerek reflekslerinizi ve kas hafızanızı güçlendirebilirsiniz. Bunun ardından Ölüm Kalım Savaşı moduna girerek yeteneklerinizi gerçek ve yoğun bir oyunda ortaya koyabilirsiniz.

BONUS: Nişan Her Şey Değil!

VALORANT, bir FPS oyunu olduğu için iyi bir aim oyunda başarılı olmanın temel yapı taşlarından. Fakat bunu yaparken oyunun taktiksel bir deneyim sunduğunu da unutmamak lazım. Rekabetçi maçlarda nişanınız iyi olmasa da güzel stratejiler kullanarak, haritaları iyi öğrenerek, oynadığınız ajanların yeteneklerini en iyi şekilde kullanarak güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. Bunun için VALORANT’ta genel anlamda iyileşmeye çalışıyorsanız sadece nişanınız üzerine değil, aynı zamanda taktik bilgileriniz üzerine çalışmak kesinlikle yararınıza olacaktır.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir