Anasayfa > Blog > VALORANT Ajan Açma – Karakter Açma Yöntemleri

VALORANT Ajan Açma – Karakter Açma Yöntemleri

Riot Games’in stratejik nişancı oyununda birçok karakter bulunuyor, peki VALORANT ajan açma işlemini nasıl yapıyoruz? Buyrun yazımıza!

VALORANT, Riot Games tarafından 2020 yazında oyuncuların beğenisine sunulmuş bir FPS oyunu. Kapalı betasının Twitch yayınlarıyla dağıtılmasıyla çok büyük bir hype ile piyasaya çıkan VALORANT’ın oyuncu kitlesi de oldukça büyük durumda. Her biri farklı yeteneklere sahip birçok ajan bulunduran oyunu oynayanlar da hâliyle farklı karakterleri kullanabilmek istiyor, karakter açma yöntemlerini öğrenmek istiyor. Biz de bu yazımızda VALORANT karakter açma işlemini nasıl yapabileceğinizi sizlere bütün ayrıntılarıyla anlattık. VALORANT’ta ajan nasıl açılır? Karakterleri nasıl bedavaya açabiliriz? Bütün soruların cevabı yazımızda!

VALORANT Rank Sistemi Hakkında Her Şey!

VALORANT Ajan Açma

  • Oyunda ya başlayınca size verilen Hoş Geldin Kontratı’nı tamamlayarak, ya da ajan kontratlarında beşinci seviyeyi bitirerek ajan açabiliyorsunuz.

valorant-ajan-acma

Oyuna başladığınızda size sunulan VALORANT’a Hoş Geldin Kontratı, bir bedava ajan açma imkanı sunuyor size. Bunu bitirerek dilediğiniz ajanı açabilme imkânınızın ardından istediğiniz başka bir ajanı açmak için de kontratını aktifleştirip beşinci seviyesini bitiriyorsunuz. Bunun nasıl yapılacağının detaylarını da sizlere aktardık.

VALORANT Ajan Kontratıyla Karakter Açma

  • Oyunda üstten “Ajanlar” kısmına girin
  • Açmak istediğiniz ajanın üzerine gelin
  • “Etkinleştir” butonuna tıklayın
  • Ajanı açana kadar oyunu oynayın
valorant ajan açma
Beşinci seviyesi tamamlanmış bir Reyna kontratı

Ajan kontratlarını açıp beşinci seviyeyi bitirerek oyundaki ajanları bedavaya açabiliyorsunuz. İstediğiniz ajanın kontratını aktifleştirmenizin ardından oyunu oynayıp XP puanı kazanarak kontratı ilerletebilirsiniz. Kontratta gerekli seviyeyi bitirmenizin ardından ajan açma işlemini tamamlamış oluyorsunuz.

Eğer oyunu oynamakla uğraşmak istemiyorsanız gerçek para karşılığında VALORANT Puanı alıp ajan kontratında kalan seviyeleri VP ile açabilirsiniz.

VALORANT Crosshair Ayarları

VALORANT Ajan Açma – Hoş Geldin Kontratı

VALORANT’a başladığınızda oyun size bedavadan ajan açabilmeniz için bir şans sunuyor. Biraz oynamanızın ardından Hoş Geldin kontratını bitirerek istediğiniz bir ajanı açabiliyorsunuz. Bunun ardından da istediğiniz ajanların tek tek kontratını açarak onları aktifleştirmeniz gerekiyor.

VALORANT Karakter Rolleri

Her kısımla birlikte bir yeni ajana sahip olan stratejik FPS oyununda an itibariyle 12 adet ajan bulunuyor, fakat bu sayı güncellemelerle sürekli artıyor. Oyunda yeteneklerine göre farklı rolleri daha iyi üstlenebilen ajanlar, birçok farklı rolü oluşturuyor. Siz de oyun tarzınıza göre açmak istediğiniz ajanı seçebilirsiniz.

Gözcü

killjoy

Gözcü ajanlar yetenekleriyle belli bölgeleri kapatarak takımlarına avantaj sağlayabilen kolaçan uzmanlarıdır. Sage, Killjoy gibi ajanlar da Gözcü rolündeki ajanlara örnek niteliğinde.

Öncü

sova

Öncü ajanlar da takımlarına atak esnasında köşelerdeki tehlikeleri göstererek ve onları alt ederek yardım eder. Önceden görüş veren Sova, kör etme yeteneğiyle Breach bu rolün ajanları arasında bulunuyor.

Düellocu

valorant-phoenix

Oyunda belki de en çok tercih edilen rol olan Düellocu rolündeki ajanlar, tek başlarına verebilecekleri yüksek hasar potansiyeli ve takımlarını atak esnasında gereken yere sokmalarıyla dikkat çekiyorlar. Mobilite yetenekleriyle ani şekilde hızlanabilen Raze ve Jett, rakibi hızlıca kör etmelerinin ardından içeri girerek kendi canlarını yenileyebilen Reyna ve Phoenix bu rolün örneklerinden.

Kontrol Uzmanı

viper valorant

Haritanın çeşitli noktalarını sis noktalarıyla veya yakıcı bombalarla görüşe veya girişe kapatan Kontrol Uzmanları, yetenekleriyle adeta turun gidişatını kontrol etmekte. Viper ve Brimstone, Kontrol Uzmanı rolündeki ajanlara dahil.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

4 Yorumlar

  1. hangi salak karakter kontratını oynamadan bitirmek için o kadar para verir ki 😀

  2. Killjoy’u açarsam harika olacak, kontratını başlatayım ben en iyisi

  3. ben viper açtım ilk olarak genelde beceremiyolar ama sarıyo kafa lazım

  4. raze açtım çok güçlü karakter csi çok işe yarıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir