Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Valve, Steam Deck’in İçini Açmama Konusunda Uyarıyor

Valve, Steam Deck’in İçini Açmama Konusunda Uyarıyor

Valve, Steam Deck’in içini açıp parçalarını gösterdiği bir video paylaştı ve kullanıcıları cihazın içini asla açmamaları gerektiği konusunda uyardı.

Steam Deck‘in içini açma videosunda, Valve‘ın yeni elde taşınabilir PC‘sinde yer alan donanım parçaları gözüküyor. Firma, kullanıcıların sıkça sorduğu Steam Deck‘in parçalarının değiştirilebilir veya yükseltilebilir olup olmadığı sorusuna ise sağlıklarını tehlikeye atmamak için asla cihazın içini açmamaları gerektiğini belirtiyor.

“Steam Deck sıkı olacak şekilde tasarlanmış bir sistemdir ve özel yapısı için parçalar dikkatlice seçilmiştir, bu nedenle [parçalar] kullanıcı tarafından değiştirilebilir şekilde tasarlanmamıştır.”

Valve, Steam Deck‘in açılması veya parçalarında değişim yapılması halinde cihazın bozulabileceğini, hatta pilin hasar alması gibi durumlarda Steam Deck‘in tamamen alev alabileceği uyarısında bulunuyor ve bu tur işlerin profesyonel kişiler tarafından yapılması gerektiğini belirtiyor.

Bu yılın Temmuz ayında duyurulan Steam Deck, en yeni AAA oyunları oynatabilecek kapasitede, “güçlü bir taşınabilir PC” olarak tanımlanıyor. Valve‘ın Linux tabanlı SteamOS işletim sistemiyle çalışan Steam Deck, tüm Steam kütüphanesindeki oyunları oynama ve Steam‘deki diğer özelliklere erişim imkanı sağlıyor. Valve ayrıca, Steam Deck‘in tamamen açık bir cihaz olduğunu, yani Windows gibi farklı işletim sistemlerinin kurulabileceğini de açıklamıştı.

AMD ile birlikte hazırlanan “güçlü ve özel bir APU” kullanan Steam Deck, 7-inch bir ekran boyutuna, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantı desteğine, depolama için microSD genişleme slotuna ve USB-C portuna sahip.

Steam Deck bu yılın aralık ayı itibariyle farklı depolama seçenekleriyle ve 399-649 ABD Doları arasındaki farklı fiyat etiketleriyle satışa çıkacak.

CD Projekt Red ise geçtiğimiz günlerde The Witcher 3: Wild Hunt‘ın Steam Deck üzerinden oynandığı bir video paylaştı:

GTA Trilogy Remaster Bir Kez Daha Sızdı

Hakkında Serhat Kadir Karataş

Ekibin en yeni üyesi. Witcher 3 hayranı. Beşinci kez başlamayı düşünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir