Anasayfa > Espor Haberleri > VCT Türkiye 2. Aşama Challengers Şampiyonu BBL Esports!

VCT Türkiye 2. Aşama Challengers Şampiyonu BBL Esports!

BBL Esports, VALORANT Şampiyonlar Turu (VCT) Türkiye’nin 2. Challengers aşamasında şampiyonluğa ulaşmayı başardı.

VALORANT Şampiyonlar Turu’nun Türkiye ayağının ikinci ayağında Challengers turnuvasının şampiyonu, favoriler arasında bulunan BBL Esports oldu. 8.000 avroyu kasasına atan takım, Futbolist ve Oxygen Esports ile birlikte 25 Nisan – 2 Mayıs arasında oynanacak olan EMEA Challengers finallerine gitmeye hak kazandı. İlk aşamadaki Masters şampiyonu ise Futbolist olmuştu.

BBL Esports, 1907 Fenerbahçe ve OtherSide takımlarını alt etmesinin ardından turnuvanın finalinde Anatolia Esports ile karşılaştı. Şampiyon takım, rakibini beş maçlık seride 3-1’lik skorla mağlup etmeyi başardı.

2021 VALORANT Şampiyonlar Turu

BBL Esports 3 – 1 Anatolia Esports

Final serisinin ilk maçı Icebox haritasında oynandı. BBL, seçtiği haritada takım olarak dominant bir performans göstererek 13-9’luk skorla galibiyete ulaştı. Anatolia tarafında sociablEE’ın gösterdiği üstün performans ise galibiyet için yeterli olmadı.

Anatolia Esports, seçtiği Split haritasında maçı kazanmasını bildi. 6-6 biten ilk yarının ardından savunma tarafında sadece bir tur kaybeden takım, ikinci maçı 13-7’lik skorla kazanmayı başardı.

Serinin üçüncü maçı BBL’in seçtiği Ascent haritasında oynandı. Şampiyon takım, maçı 13-6’lık bir skorla kazanarak son maça rahat bir şekilde adımını attı.

Anatolia Esports, serideki son maçta Bind haritasını seçmesine rağmen ağır bir mağlubiyet aldı. 13-4’lük skorla maçı ve seriyi kaybeden takım, turnuvada ikinci oldu.

BBL, 3-1’lik seri skoruyla birlikte şampiyonluğa ulaşmayı başardı. Böylece Challengers play-off’larına ülkemizden gidecek olan üçüncü takım belli oldu.Oxygen Esports, Futbolist ve BBL Esports, bizleri temsil edecek.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir