Anasayfa > Blog > Via Ne Demek Sosyal Medya

Via Ne Demek Sosyal Medya

Sosyal medyada karşımıza çıkmasına alıştığımız yabancı kelimelerden birisi olan Via ne demek? Gelin birlikte öğrenelim.

Via, “Yoluyla” anlamında kullanılan bağlam kelimelerden birisidir. Sosyal medyada özgün bir paylaşımı yeniden paylaşan sayfaların, üreticiye atıfta bulunmak için kullandıkları bir kelimedir. Yalnızca sosyal medyada da kullanım örnekleriyle karşılaşmayız. Çoğu zaman popüler haber sitelerinin de atıflarını bu şekilde yaptığıyla karşılaşmak mümkündür.

Örneğin bir paylaşımın altındaki açıklamada Via: @savebutonu yazıyorsa, bu paylaşımı yapan sayfanın, içeriği ilk bizde gördüğünü anlayabilirsiniz.

POV Ne Demek?

Via Nedir, Nerelerde Kullanılır?

Kelimenin tek kullanım koşulu orijinal içeriklere atıfta bulunulması da değil. Siz de bir fotoğraf paylaştığınızda, fotoğrafı çeken arkadaşınızı belirtmek istiyorsanız bunu belirtmek için kullanabilirsiniz. Ayrıca bir arkadaşınıza ait olan bir espriyi ödünç aldığınız paylaşımlarda da bunu belirtebilirsiniz.

Ayrıca bazı e-posta servis sağlayacıları ve sosyal medya platformları da bazen postanın sonunda ‘Via iPhone’ ve benzeri şekillerde kelimeyi kullanırlar. Bu paylaşımın hangi cihaz türüyle yapıldığına dair bir bilgi notudur.

Diğer bir yandan benzer anlamlarla kullanıldığını gördüğümüz bir diğer kelime de W (With) kelimesi. Bu da sayfaların birlikte bir paylaşım yapmaları durumunda, bir araya gelişlerde ve yine bu kelimenin kullanıldığı noktalarda kullanılabilir. Elbette daha çok ayrıntı var. Dilerseniz paylaşalım:

w/ Ne Demek?

Kelime Nereden Gelmektedir?

Çok bilinenin aksine kelime İngilizce bir karşılıktan değil, Latince’den gelmektedir. Latince’deki doğrudan karşılığı ‘Yoluyla‘ ve ‘Üzerinden‘ kelimeleridir. Roma İmparatorluğu döneminde dilde yaygın olarak kullanılmaya başlandığı düşünülen kelime, bu dönemde büyük önem taşıyan ve Roma kentine de ulaşan yolların isimlerinden önce, hangi yolun kullanıldığını açıklamaya yarıyordu.

Bu yazımızda sizinle bir soru işaretini daha gidermeye çalıştık. Aklınızdaki soru ve sorunları yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın. Sonraki yazılarımızda görüşene dek kendinize iyi bakın.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir