Anasayfa > Teknoloji Haberleri > WhatsApp Masaüstü Uygulamasına Görüntülü ve Sesli Konuşma Geliyor

WhatsApp Masaüstü Uygulamasına Görüntülü ve Sesli Konuşma Geliyor

WhatsApp, masaüstü uygulamasına görüntülü ve sesli konuşma özelliğini küçük bir grubun ardından bütün kullanıcılar için getiriyor.

WhatsApp, geçtiğimiz yılın sonunda küçük bir grup için özelliği açmış, test sürüşünü yaptırmıştı. Şimdi yapılan duyuruya göre popüler haberleşme uygulamasının masaüstü uygulamasına da sesli ve görüntülü konuşma özelliği eklenecek. Mobil versiyonda zaten bulunan özellik bu sayede Windows ve Mac’ten WhatsApp kullananlara da açılacak. Özellik tıpkı mobilde ve mesajlaşmalarda olduğu gibi uçtan uca şifreleme kullanacak, bu sayede konuşmaları taraflar dışında kimse dinleyemeyecek veya göremeyecek. Fakat belirtmekte fayda var, WhatsApp Web üzerinden hâlâ bu özelliği kullanamıyoruz.

Bilgisayarlara çıkan özelliğin şimdilik bir eksiği de bulunuyor: Grup konuşmaları. WhatsApp’in mobil uygulamasında gruplar görüntülü konuşma yapabiliyor, fakat masaüstü uygulamasına yeni gelen özellik bunu desteklemiyor. Yapılan açıklamada gelecekte sadece bire bir çağrılar olmayacağı, grup sesli ve görüntülü konuşmalarının da WhatsApp masaüstü uygulamasına ekleneceği belirtildi. Fakat bununla ilgili herhangi bir kesin tarih paylaşılmadı.

Özelliği kullanmak için yapmanız gereken şeyler oldukça basit. Zaten mobilden WhatsApp kullanıcısı olmanız, ardından bilgisayarınıza WhatsApp uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Windows cihazlar için Microsoft Store, Mac’ler içinse App Store kullanarak bunu yapabilirsiniz. Uygulamayı açıp QR kodu telefonunuzdan okutmanızın ardından WhatsApp konuşmalarınıza istediğiniz gibi erişebilir, iki kişilik sesli veya görüntülü konuşmalarınızı bilgisayarınız üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir