Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Windows 7 Pazar Payı Düşmek Bilmiyor

Windows 7 Pazar Payı Düşmek Bilmiyor

Microsoft’un en uzun ömürlü işletim sistemi Windows 7, onca yıpranmaya rağmen çoğu işletim sistemini katlayarak pazar payını korumayı sürdürüyor.

Özellikle Microsoft cephesinin önce güncelleme, daha sonrasında da güvenlik denetim desteğini çekmesiyle düşüşe geçmeye başlaması düşünülen Windows 7, yalpalasa da yoluna devam ediyor. Bunun sebebi olarak kendisinden sonra gelen Windows sürümlerinin köklü değişiklikler sunuyor olması düşünülebilir. Diğer bir yandan kullanıcı dostu tasarımı ve yapısıyla Windows 7, kendinden öncesi için de sonrası için de vazgeçilmesi zor bir sürümdü.

işletim sistemleri 2020
2020 İşletim sistemleri pazar payı verileri

Grafikte de görebileceğiniz üzere Windows 7, en güncel işletim sistemi olan küçük kardeşi Windows 10’un hemen arkasında yer alıyor. Pazar payı bağlamında göz attığımızda ise rakip firma olan Apple’ın en yeni işletim sistemi Mac OS X 10.15’den neredeyse 6 kat daha fazla kullanılmayı başarmış. Yine kendisinden yıllar sonra çıkan Windows 8.1’i ise daha fazla geride bırakmış.

Aşağıya da 2019 yılının verilerini bırakıyoruz. Aslında %10 civarı yaşanan düşüş çok büyük gibi görünse de unutmamak lazım ki desteği kesilmiş ve üzerine çalışılmayan bir işletim sisteminden bahsediyoruz. Yani düşüş olağan, tutunuş ise şaşırtıcı. Herkes Win 7 ölecek diye bakarken o delicesine hayatta. Run Windows 7 Run.

işletim sistemleri 2019
2019 İşletim sistemleri pazar payı verileri

 

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir