Anasayfa > Oyun Haberleri > Xbox Live Gold Zammı Geri Çekildi, F2P Oyunların Gold Gereksinimi Kaldırıldı

Xbox Live Gold Zammı Geri Çekildi, F2P Oyunların Gold Gereksinimi Kaldırıldı

Dün çıkan söylentilerin ardından Microsoft tarafından onaylanan Xbox Live Gold zammı, çığ gibi büyüyen tepkilerin ardından geri çekildi.

Xbox Live Gold servisine gelen zammın söylentisi, perakende oyun mağazalarına altı aylık kodların 60 dolarlık fiyat etiketiyle gönderilmesiyle birlikte başlamıştı. Microsoft çok geçmeden bu zammı onayladı ve altı aylık üyeliğin 40 dolar yerine 60 dolara satılacağını doğruladı. Geçen seneye göre yıllık üyelik fiyatını neredeyse iki katına çıkaran bu durum kullanıcılar tarafından büyük tepki görünce geri adım atıldı, zam geri çekildi. Zammın geri çekilmesine ek olarak bedava oyunları oynamak için Xbox Live Gold zorunluluğu da kaldırıldı.

Xbox Game Pass Nedir?

Microsoft’tan Gelen Açıklama

“Bugün çok güzel bir gün olmadı. Her zaman sizin için en iyisini yapmaya çalışıyoruz, bugünse ipin ucunu biraz kaçırdık. Çağrınızı aldık, Xbox Live Gold fiyatlandırma güncellememizi geri alıyoruz.”

Xbox Live Gold servisine getirilen zammı geri aldığını açıklayan Microsoft, bu gönderinin devamında da bedava olan oyunları oynamak için lazım olan Xbox Gold gereksinimini kaldıracağını belirtti. Bu konuda çalışmalara derhal başladığını söyleyen şirket, önümüzdeki aylarda güncellemelerin geleceğini açıkladı. Buraya tıklayarak Microsoft’un konuyla ilgili yaptığı geniş açıklamaya ve özür metnine ulaşabilirsiniz.

xbox live gold

Xbox Game Pass sisteminin oyuncular için sağladığı kolaylıkla kullanıcı dostu duruşunu belli eden Microsoft’un bu hamleyle imajını çizdirdiğini söylemek çok da yanlış olmazdı. Neyse ki oyuncuların tepkileri cevapsız kalmadı ve Xbox Live Gold servisinin fiyatı eski seviyelere geri çekildi. Xbox’ın başındaki isim Phil Spencer’ın açıklamalarına göre Xbox Game Pass için de yakın zamanda bir zam beklentisi bulunmuyor.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir