Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Xbox Series X Quick Resume Özelliği Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

Xbox Series X Quick Resume Özelliği Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

Xbox Series X Quick Resume özelliği birden fazla oyunu eş zamanlı çalıştıracak ve yükleme ekranları olmadan anlık geçiş şansı sunacak.

Yeni nesil konsollar ile beraber oyun performansları bambaşka bir seviyeye çıkarken, kullanışı kolaylaştıran birçok teknoloji hayatımıza giriyor. Xbox’un yeni amiral gemisi Xbox Series X, oyunları hızlı yükleme ve hızlı devam etme özelliği ile tekrar görücüye çıktı.

Quick Resume özelliği birçok oyunu eş zamanlı olarak çalıştırabildiği gibi, aralarında ışık hızında geçiş yapma şansı sağlıyor. Böylece bir oyundan diğerine geçiş yapmak saniyelerden ibaret olacak ve bu süreçte performansta zayıflama görülmeyecek.

xbox series x quick resume

Bununla beraber Quick Resume teknolojisinin işlevli bir şekilde çalışabilmesi için yapımların nispeten küçük boyutlarda olması gerekiyor. Xbox Series X ve Xbox Series S konsollarında kullanılabilecek bu teknoloji oyunların kullandığı aktif belleğe istinaden çalışacak. Örneğin dört ya da beş adet büyük oyunu aynı anda çalıştırabilecekken, yapımların küçük olması halinde ona kadar oyunu eş zamanlı olarak hazırda tutabileceğiz.

Öyle ki, bir yarış oyununda halihazırda yarışırken başka bir oyuna aniden geçebilecek, hiçbir yükleme ekranıyla karşılaşmadan kaldığınız yerden devam edebileceğiz. Tekrar yarış oyununa geçmek istediğimizde pistte kaldığınız noktadan oyunu oynama şansı elde edeceğiz.

Xbox Series X Quick Resume özelliiği ile geçiş süreci beş ya da sekiz saniye arasında değişebilecek. Oyunu durduğunuz yerden tam anlamıyla devam etmek ise gerçekten olduka cezbedici görünüyor. Yapımın en baştan çalıştırılmadığı, kayıt dosyasının seçilmeye gerek kalmadığı ve yükleme ekranlarının olmadığı bir oynama süreci muazzam bir deneyim olacaktır.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir