Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Xbox Series X ve S İkilisine Zam mı Geliyor?

Xbox Series X ve S İkilisine Zam mı Geliyor?

Microsoft’un yeni nesil oyun konsolları Xbox Series X ve S Türkiye fiyatları resmi siteden kaldırıldı. Akıllara “Zam mı geliyor?” sorusu oturdu. 

Microsoft bünyesinde bulunan ve son zamanlarda oyuncu dostu ibarelerle gündeme oturan Xbox bu sürpriz gelişme ile dikkatleri tekrardan üstüne çekti. Xbox Series X ve için yurt dışında $499 ve $299 fiyatları belirlenmişti ve Türk oyuncular olarak biz bu fiyat üstünden tahminlerimizi yürütmekteydik. Bu merakımızı ise 15 Eylül 2020 tarihinde Microsoft resmi sitesinde fiyatların gözükmesi gidermişti. Resmi sitede yazan fiyatlar ise Xbox Series X için 7499 Türk lirasıXbox Series S için ise 4599 Türk lirası olarak belirlenmişti. Ancak bugün sürpriz bir gelişme ile Xbox hayranı olan yahut olmayan herkesin gözleri Microsoft cephesine çevrildi.

“Zam mı geliyor indirim mi?” sorusuna ise şu anlık bir açıklık getirmek bizim açımızdan pek de kolay değil. Bu senenin yaz döneminde konsollara gelen %50 ek ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) getirilmiş olduğunu biliyoruz. Bu rakam 30 Eylül 2020 tarihi itibariyle %20 düzeyine çekilecekti. Eğer bu durumda bir karışıklık yaşadıysa ön siparişe sunulacağı tarih üzerinden bir varsayım yapılabilir. Konsollar için hesaplama %50 yerine %20 üzerinden yapıldıysa pek de hoş olmayan bir fiyat arttırımıyla karşı karşıya kalabiliriz.

Hakkında Orhun Kaan ŞAHİNKAYA

Galanima'nın yiğit savaşçısı. Arkadaşları internet kafelerde Half-Life oynarken Stronghold Crusader'ın başından kalkmayan bir strateji hayranı. Trabzon'da yaşıyor ve öğrencilik yapmaya çalışıyor.

Bir Yorum

  1. Zam değildir o fiyat düzenlemesidir. Lütfen kullandığımız kelimelere dikkat edelim (!)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir