Anasayfa > Blog > xD Ne Demek?

xD Ne Demek?

Harfler ve noktalama işaretleriyle ifade kullanma biçimlerinden birisi olan xD ne demek ve neden kullanılır gelin birlikte öğrenelim.

Diğer birçok emojinin doğuşu gibi gözlerin kısılarak gülünmesi emojisi de harfler ve noktalama işaretlerine dayanıyor. Geçmişte emoji biçimleri yalnızca sembol ve harflerle yapılabiliyordu. xD şeklinde gülmek de bu dönemin meyvelerinden birisi diyebiliriz. Bugün de pek çok insan komik bulduğu durumlara emojilerle tepki vermektense bu şekilde gülebiliyor.

Random Atmak Nedir?

İnsanların sosyal medya uygulamarında ya da mesajlaşma yollarında bu şekilde gülmesinin çeşitli sebepleri olabilir. Çoğu genç için emojiler yapmacık bir imaja sahip ve gençler bunları kullanmayı sevmiyorlar. Yine çoğu zaman random atmak da abartılı kaçabiliyor. İşte böyle durumlarda harfler ve sembollerle gülmek durumunu görebiliyoruz. Ha, elbette kişinin kendini böyle ifade etmesi için bir sebep de şart değil. Belki de sadece el alışkanlığıdır.

F5 Ne Demek? F5 Çek Ne Demek?

Kısacası bir emojiye karşılık gelen bu gülme biçimi, genellikle gençlerin emojilere tepki türü olarak düşünülebilir. Eğer ‘Ahahaha’ şeklinde gülmüyor, random atmayı ya da emoji kullanmayı samimi bulmuyorsanız siz de xD kullanmayı düşünebilirsiniz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir