Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Xiaomi Mi TV Stick Tanıtıldı; İşte Tüm Detaylar!

Xiaomi Mi TV Stick Tanıtıldı; İşte Tüm Detaylar!

 Merkezi Pekin’de yer alan popüler Çinli teknoloji şirketi Xiaomi, android işletim sisteminini kullanan yeni ek televizyon cihazı Xiaomi Mi TV Stick’i tanıttı. İşte tüm detaylar!

Telefondan kulaklığa, şarj cihazından akıllı kol saatine günlük yaşamda kullanılan birçok teknolojiyi üretme potansiyeli olan ve üreten Xiaomi, özellikle ülkemizde fiyat-performans ürünleri ile kullanıcı dostu olarak tanınıyor. Xiaomi, son zamanlarda adını oldukça duyduğumuz ve tanıtımı beklenen ve HDMI girişine sahip her türlü monitör ve televizyonu Android tabanlı bir akıllı televizyona çeviren Xiaomi Mi TV Stick adlı cihazını tanıttı.

Mi Box Gitti, Mi TV Stick Geldi!

Xiaomi, HDMI girişi olan her türlü monitör ve televizyonu Android işletim sistemine sahip akıllı bir televizyona ve bu bağlamda oldukça geniş uygulama seçenekli bir medya aracına dönüştüren Mi Box ve Mi Box S 4K modelleri ile piyasada daha önce rol almıştı. Android Box olarak değerlendirilen bu cihazlar genelde kare şeklinde ufak cihazlar oluyordu ve bir adet USB ve ses girişine sahip oluyorlardı. Eski modellerin aksine Xiaomi, Mi Box’ı geliştirmek yerine daha önce Amazon‘un sunduğu Amazon Fire TV Stick modeli gibi ayın bir USB bellek şeklinde yeni bir cihaz geliştirme kararı aldı.

xiaomi mi tv stick

Xiaomi Mi TV Stick Özellikleri

Xiaomi Mİ TV Stick dış görünüş olarak aynı bir USB bellek şeklinde bir tasırıma sahip. Ucunda HDMI girişine sahip olan bu cihaz, HDMI girişi olan herhangi bir monitöre veya televizyona kolayca takılabiliyor. Xiaomi bu tasarımı kaplanan yeri minimuma indirmek ve bağlantı konusunda kolaylık sağlamak için yapmış. Önceki Mi Box modellerinde bir adet güç girişi, bir adet ses girişi bir adet USB ve bir adet HDMI girişi bulunurken bu cihaz sadece HDMI çıkışına ve micro USB girişine sahip. HDMI demişken görüntü kalitesine baktığımızda ise Mi TV Stick 4K görüntü veremiyor. Cihaz için açıklanan görüntü seçeneği  1080p 60 fps oldu. Cihaz dört çekirdekli Cortex A53 işlemci, Mali-450 GPU, 1GB Ram ve 8GB depolamaya sahip. Mi Box modeline göre cihazın depolama alanının arttığını söyleyebiliriz. Cihaz oldukça hafif ve ağırlığı sadece 28.5 gram. Cihazın kumandasında ise Xiaomi ile anlaşma sağlayan Netflix‘in ve Amazon Prime Video‘nun kısayol tuşları yer alıyor. Android işletim sisteminin vazgeçilmezi Google Asistan‘da kumandanın üstünde butonuyla yer alıyor.

Xiaomi Mi TV Stick Çıkış Tarihi ve Fiyat Bilgisi

Xiaomi Mi TV Stick için bir çıkış tarihi henüz mevcut değil. Fiyat olarak ise Avrupa‘da 39.99 Euro‘dan başlayan fiyatlar ile karşımıza çıkacak. Cihazın Türkiye’de satılıp satılmayacağı belli olmasa da satılma ihtimali oldukça yüksek. Bakalım Xiaomi’nin yeni cihazı başarı yakalayabilecek mi?

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir