Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Yandex Pandemi Nedeniyle Türkiye Ofisini Kapatma Kararı Aldı

Yandex Pandemi Nedeniyle Türkiye Ofisini Kapatma Kararı Aldı

Neredeyse 10 yıldır ülkemizde hizmet gösteren Rus internet devi Yandex Türkiye ofisini kapatarak hizmetlere Rusya’dan devam etme kararı aldı.

2011 yılında ülkemiz pazarına giriş yapmış Yandex, arama motoru, navigasyon özelliği ve mail servisi ile ülkemizde pek çok kullanıcıya erişti. Yaptıkları büyük ortaklıklar ve reklamlar ile de adını duyurmayı başaran Yandex, Marketing Türkiye’nin yayınladığı bilgiye göre Türkiye’de bulunan ofisini kapatma kararı aldı.

Her ne kadar Türkiye’de başarılı işlere imza atmayı başarmış olsa da Yandex, üzücü bir kararla Türkiye’deki ofisini kapatıyor. Bunun temel nedeni olarak ise pandemi gösteriliyor. Yandex Türkiye ofisi, pandemi nedeni ile düşen gelirler nedeni ile kapatılıyor. Ancak bu haber Yandex’in Türkiye pazarından tamamen çekilmesi anlamına gelmiyor. Şirket, Türkiye’deki faaliyetlerini bundan sonra Rusya’da bulunan ofislerinden sürdürme kararı aldı.

Yandex’in ülkemiz ofisini kapatacağı tarih ise Marketing Türkiye’nin haberine göre Ekim 2020 olarak belirtilmiş durumda. Global önlemler çerçevesinde ülkemiz ofisini kapatan Yandex ile iletişime geçmek isteyenler bundan sonra iletişimlerini doğrudan Rusya ofisi ile gerçekleştirmek durumunda kalacak.

Hakkında Batuhan Demirbaş

Bir oraya bir buraya taşındığımız bir çocukluk geçirdiğimden 4 yaşımda kendimi kaptırdığım oyun dünyasına olan tutkum sanırım hala artıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir