Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Yeni SD Express Kartlarının Hızı Dört Katına Çıkıyor

Yeni SD Express Kartlarının Hızı Dört Katına Çıkıyor

SD Express kart hızı dört katına çıkıyor. SanDisk şirketinin yeni kartları saniyede 4 gigabayt’a kadar transfer hızı vad ediyor.

Bellek kartlarına günlük kullanımda SD isminin verilmesinin nedeni olan SanDisk şirketi, sınırları bir kez daha zorluyor. Sektörde standart belirleyici konumunda olan şirket yeni nesil SD Express kartlarının hızının, güncel kullanımda olanların dört katı olduğu belirtti.

Şirket, yayınladığı SD 8.0 özelliklerinde, PCI 4.0 ve NVM arayüz sayesinde transfer hızını artırdıklarını bildirdi. Bu da yeni gelişen teknolojilerle sürekli boyları büyüyen dosyalar ve özellikle de 4K ve 8K vidyolar için bulunmaz bir nimet demek.  Transfer hızının 3,938 megabayt (neredeyse 4 gigabayt) olması bekleniyor. Güncel kullanımda olan SD kart hızı 985 mb. Bu kartlar SD 7.0 ve SD 7.1 özelliklerini ve PCIe 3.1 arayüzünü kullanıyor.

Yeni özelliklerin kullanılabileceği kartlar arasında SDHC, SDXC ve SDUC bellek kartları bulunuyor. Bu da yeni özelliklerin en itibariyle en yüksek belleğe sahip olan 128TB SDUC ile uyumlu olması anlamına geliyor.

Yeni teknolojinin kullanılabilmesi için biraz daha zaman geçmesi gerekecek. Bunun ilk nedeni, 8.0’ın henüz kartlara entegre edilmemiş olması. İkinci neden ise, bu kartlarla uyumlu cihazlara sahip olmanın gerekliliği. Hızlı dosya transferi için bir süre daha dişimizi sıkacağız gibi görünüyor. Ancak, 4gb dosya transfer hızı artık hayal değil, yolda.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir