Anasayfa > Teknoloji Haberleri > YouTube Reklam Politikasında Değişikliğe Gidiyor

YouTube Reklam Politikasında Değişikliğe Gidiyor

YouTube reklam politikasında değişikliğe giderek 10 dakikalık alt sınırı 8 dakikaya indirdi. Artık videolarda daha fazla reklam olacak.

YouTube, bünyesindeki video üreticilerine videolarının en az on dakika olması şartıyla daha fazla reklam ekleme özelliğini sunuyordu. On dakikanın altında olan bir videonun sadece başında ve sonunda reklam olabilirken, on dakikayı geçen video üreticileri içeriklerinin ortasına da reklam ekleyebiliyordu. Sonuç olarak kısa olması daha makul olan birçok video ticari amaçlar uğruna lüzumsuzca uzatılıyordu. YouTube reklam politikasındaki bu değişiklik sayesinde videolardaki mid-roll reklam ekleyebilme alt sınırı 8 dakika olacak.

YouTube reklam

On dakika kuralına tepki olarak birçok YouTube içerik üreticisi videolarını tam dokuz dakika elli dokuz saniyede tutuyor. Birçok üretici de videolarını gereksizce uzatarak olabildiğince reklam ekleme yöntemini tercih ediyor. Sitede kalma süresini artırmaya yarayan dakika alt sınırı hakkında YouTube aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Temmuz sonundan itibaren sekiz dakikadan daha uzun olan videolar, mid-roll (video ortasında çıkan) reklamlar eklemeye uygun hale gelecek. Bu değişiklik halihazırda tüm videolar, gelecekti yüklemeler ve daha önce mid-roll reklam özelliği kapatılan içerikler için de geçerli olacak. An itibarıyla mid-roll reklam ayarı etkin olan videolar bu değişiklikten etkilenmeyecek.”

Video üreticileri için olumlu, izleyiciler bağlamında nispeten can sıkıcı olan bu durum temelinde YouTube platformunun daha fazla reklam göstermesini sağlayacak. Sınır değişikliği sadece iki dakika da olsa büyük çapta bakıldığında devasa bir gelir potansiyeli olduğunu belirtmekte fayda var.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir