Anasayfa > Teknoloji Haberleri > YouTube Türkiye İçin Temsilci Atıyor

YouTube Türkiye İçin Temsilci Atıyor

Yeni sosyal medya yasası kapsamında toplamda kırk milyonluk ceza alan YouTube Türkiye için temsilci atayacağını resmî olarak duyurdu.

Google’ın popüler video platformu YouTube, sosyal medya yasası kapsamında ikinci cezayı alan siteler arasındaydı. Facebook, Twitter, Instagram gibi birçok platform da bu cezadan nasibini alırken YouTube Türkiye için bir temsilcilik kuracağını belirtti. Ülkemizdeki topluluğu canlı tutmak isteyen, içerik üreticilerine, iş ortaklarına ve kullanıcılara olan bağlılığını duyuran YouTube, Türkiye için bir yasal temsilci atayacağını açıkladı.

YouTube Türkiye İçin Temsilcilik Açıklaması

YouTube, genel olarak “Türkiye’deki kullanıcılara olan bağımızı sürdüreceğiz.” şeklinde yaptığı açıklamayla, Türkiye’de bir güncellemeye gittiklerini belirtti. Açıklamayı Youtube’un blog sitesinden İngilizce bir şekilde yapan Alex Okosi, Türkiye’deki legal güncellemeleri takip ettiklerini de belirttiği uzun bir metin yayınladı. Metni okumak için bu bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

2012’de başlayan YouTube Türkiye maceralarının birçok içerik üreticiyle birlikte çalışma fırsatı yarattığıyla başlayan metin, konunun önemli noktasına da parmak basıyor. Ayrıca kanunla ilgili de gerekli açıklamalar bu duyuruyla birlikte yapılmış. Ancak açıklamada temsilcinin kim olduğuyla ilgili bilgi paylaşılmamış. Dolayısıyla bu konu henüz muallak diyebiliriz. Muhtemelen yetkili ve resmi birimler temsilci bilgisine de sahiptirler.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir