Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Yüz Tanıma Teknolojisi Hayvanlarla Çalışmaya Başladı

Yüz Tanıma Teknolojisi Hayvanlarla Çalışmaya Başladı

Kamera ve mobil teknolojilerde yüz tanıma teknolojisi önemli bir yere sahip. Artık hayvanlar için de çalışmalar başlamış durumda.

Yüz tanıma teknolojisi gerek kişisel güvenlik unsuru olarak, gerekse kameralarımızın odaklanmalarını kolaylaştırma açısından sıklıkla kullanılıyor. Hatta sosyal medya platformları tanıdıkları yüzleri etiketlememizi de yine bu teknolojiler sayesinde tavsiye edebiliyor. İnsan yüzlerinin karakteristik olabildiğini kabul edelim ancak şaşırtıcı bir haberimiz var. Teknoloji şu an ayılar ve hatta inekleri de ayırt edip kimliklendirebildiği bir aşamaya geçti.

Yeni geliştirilen metodun çalışabilmesinde Melanie Clapham isimli biyoloğun çalışmaları oldukça önemli yer kaplıyor. Hayvanlarla ilgili küçük detaylar sayesinde hayvanların hem yüzleri takip edilebilmekte hem de kimlikleri belirlenebilmekte. Peki, hangi alanda kullanılıyor bu teknoloji?

hayvan takip

Şimdilik sadece çiftçiler için geliştirilen bir hayvan takip uygulamasında ve bilimsel konularda kullanılıyor olsa da gelecek vaatleri bulunan bir alan olduğunu söylemek lazım. Gelecekte özellikle nesli tükenmekte olan hayvanları korumak, belgesel çekimlerinde daha az personelle hareket etmek gibi amaçlarla kullanılabileceğini düşünüyoruz. Aynı zamanda sosyal medyalara entegre edilmeleri de kaçınılmaz desek yalan olmaz.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir