Anasayfa > Sanat Haberleri > Alan Moore Süper Kahraman Filmleri Hakkında Ağır Konuştu

Alan Moore Süper Kahraman Filmleri Hakkında Ağır Konuştu

Watchmen yazarı Alan Moore süper kahraman filmleri hakkında konuştu. Çizgi roman dünyasının tecrübeli ismi bu filmlerin sinemaya zarar verdiğini düşünüyor.

Çizgi roman yazarlığından emekli olan efsane isim, süper kahraman filmlerinin çizgi romanlarla bir tutulmasından rahatsız olduğunu belirtti. Birkaç yıl önce bahsigeçen filmlerin inanılmaz derecede utandırıcı olduğunu ifade eden Alan Moore, eleştirel cümlelerini geçtiğimiz gün verdiği bir röportajda yeniledi.

alan moore süper kahraman filmleri

“Tim Burton’un ilk Batman filminden sonra bir süper kahraman filmi görmedim. Hem bir noktaya kadar kültürü, hem de sinemayı mahvettiler. Birkaç yıl önce yüzbinlerce insanın bundan 50 yıl önce 12 yaşındaki çocukları eğlendirmek için yaratıla karakterleri izlemeye gitmesinin oldukça endişelendirici bir durum olduğunu söylemiştim.

Bunun geçmişteki nostaljik çocukluk hasretinin ve modern dünyadaki karmaşalardan kaçmak duyulan isteğin bir tezahürü gibiydi. Bu durum tehlikeli göründü. Nüfusu çocuklaştırıyordu.”

Deadline için verdiği demeçte “Artık çizgi romanlara karşı bir ilgim kalmadı. Onlarla ilgili hiçbir şey yapasım yok” cümlelerini kullandı. Kırk yıldır bu işle uğraştığını ve çizgi romanların çalışan sınıf için hatta özellikle çocuklar için yaratıldığını söyleyen Alan Moore, endüstrinin değişiminden de bahsetti.

Yazar, artık bu işlerin sadece günümüz orta sınıfında bulunan hobilerine düşkün insanlar için geliştirildiğinden dem vurdu. Çizgi roman ve türevlerinin zamanında parası olmayan bir sınıf için yaratıldığını cümlelerine ekleyen Alan Moore, süper kahraman filmleri hakkındaki eleştirilerini dile getirdi.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir