Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Amazon Çin Malı Akü Yüzünden Dava Edildi

Amazon Çin Malı Akü Yüzünden Dava Edildi

ABD’nin Minessota eyaletinde yaşayan bir adam Amazon’dan aldığı Çin malı akünün yangın çıkardığı gerekçesiyle e-ticaret devine dava açtı.

Amazon’da sular durulmuyor. Covid-19 pandemisi esnasında, şirketi gerekli güvenlik önlemlerini almamakla suçlayan çalışanları işten çıkarmakla suçlanan Amazon, şimdi de farklı bir nedenle mercek altında.

Amerika Birleşik Devleri’nin Minnesota eyaletinde yaşayan Dane Meyer isimli kişi e-ticaret devi Amazon’a dava açtı. Minnesota’nın Cottonwood şehrinde yaşayan Meyer’in iddiasına göre, Amazon’dan satın aldığı bir akü garajında yangın çıkararak 75.000 dolarlık zarara neden oldu. Sigorta şirketi çıkan yangından dolayı Amazon’un sorumlu tutulması gerektiği iddia etti.

Dava iddianamesine göre, Amazon Prime’da seçilmiş ürün olarak pazarlanan akü kusurlu idi. Amazon’un internet sitesinde ürün “yüksek puanlı, uygun fiyatlı ve hızlı kargo” gibi ibarelerle tanıtılıyordu. Yapılan şikayete göre, yangının çıkmasına, akünün kullanıma uygun olmayan bir aparatla şarj edilmesi neden oldu. Bu aparat, Amazon’un internet sitesinde “kullanıma uygun” olarak listelenmişti.

Dava, Amazon’un üçüncü parti satışlarda ne denli sorumluluk alıp almayacağının bir nişanesi olacak. Bu tip davalar, diğerlerine örnek teşkil edebilmesi açısından oldukça önemli olduğu biliniyor. Benzer bir dava 2019 yılının Temmuz ayında görülmüş ve Amerikan mahkemeleri, Amazon’un 3. parti üzerinden sattığı ürünler konusunda sorumlu olduğu kararını almıştı. Bu nedenle, Amazon’un çin malı akü yüzünden kendisine açılan davanın sonucu oldukça önemli.

Amazon, konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir