Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Amazon Prime 200 Milyon Üye Sayısı Elde Ettiğini Açıkladı

Amazon Prime 200 Milyon Üye Sayısı Elde Ettiğini Açıkladı

Amazon Prime üye sayısı ve diğer şirket gidişatının açıklandığı bir mektup yayınlandı. Mektup kurucu CEO Jeff Bezos tarafından kaleme alındı.

Amazon’un kurucu CEO’su ve dünyanın en zengin listelerinin değişmeyen ismi Jeff Bezos, Amazon hissedarlarına yönelik bir mektup kaleme alarak şirketin durumunu değerlendirdi. Mektupta şirket büyümesi ve Amazon’un sürekli başını ağrıtan çalışan şartları gibi konulara değinildi. Mektubun öne çıkan detayları arasında ise Amazon Prime hizmetinin ulaştığı üye sayısı bulunuyor. 2020 yılının başında 50 milyon olan sayı, 200 milyona ulaştı. Şirketin net geliri bu sayılarla dudak uçuklatan bir 21.3 milyar dolara ulaştı.

Bu inanılmaz yükselişin ardında ise elbette hayatımızın en önemli parçası haline olan Covid-19 pandemisi yatıyor. Tüm tüketim alışkanlıklarımızı yeniden değerlendirmek zorunda kaldığımız pandemi sürecinde online alışverişi de hiç olmadığı kadar yoğun kullanıyoruz. Amazon Prime sağladığı kargo fırsatları kadar bünyesinde barındırdığı video ve kitap gibi hizmetlerle de oldukça avantajlı olan online hizmetler arasında yer alıyor.

Amazon’un Yeni CEO’su Andy Jassy Oyun Geliştirme Konusunda Kararlı

Mektupta dikkat çeken bir başka husus ise Amazon çalışanlarıyla ilgili oldu. Gün geçmiyor ki, Amazon’un çalışanlarına davranışı ve iş kazalarıyla ilgili bir haber internete düşmesin. Bu nedenle Amazon sürekli olarak insan hakları gruplarının ve medyanın hedefi durumuna geliyor.

Daha önce Amazon’un çalışanlarına olan davranışlarında iyileştirmelere gitmesi gerektiğini söyleyen Bezos, mektubunda çok tartışılan sendikalaşma konusuna da değindi. Bezos çalışanların sendikalaşma için yapılan oylamayı 2’ye 1 oranla reddettiklerini hatırlattı.

Jeff Bezos her sene Amazon hissedarları için mektuplar yayınlıyor. Bu mektupların 2017’ye kadar olanlarına bu linkten ulaşabilirsiniz.

 

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir