Anasayfa > Sanat Haberleri > AMC Sinemaları İflas Etmek Üzere

AMC Sinemaları İflas Etmek Üzere

Dünyanın en büyük sinema zincirlerinden olan AMC Theatres Sinemaları iflas etmek üzere. Salgın sinema salonlarını kötü etkilemeye devam ediyor.

Amerika’da oldukça yaygın olan AMC Sinemaları, 600’ün üzerinde lokasyonda bulunuyor. Aynı zamanda Avrupa’da da hizmete devam eden marka, burada da 200’ün üzerinde noktada erişilebilir bir durumda. Fakat salgın AMC’yi de dönüşü zor görünen bir noktaya itmekte. 1920 yılında ilk salonunda hizmet vermeye başlayan öncü markalardan birisi haline gelen AMC, salgın sebebiyle iflasla burun buruna gelmiş bir durumda.

Ekonomistlere göre salgın Temmuz ayına kadar devam edecek olursa bir asırlık bu devi kaybedeceğiz, şirket en geç Temmuz ortası iflasını açıklamak zorunda kalacak. Diğer birçok firma gibi AMC de salgına hazırlıksız yakalananlar arasında yer alıyor. Fakat onun için süreci asıl hızlandıran yeni girişim ve yatırımları olmuş durumda.

AMC için kurtuluş yollarından bir diğeri de Cineworld ya da Cinemark gibi rakiplerinin gerisinde kalmayı kabul ederek, kaynaklarını az sayıda kalacak olan salonlarını ayakta tutmaya çalışma olabilir. Tabii hükumet bu büyük şirketi kurtarmak için harekete geçer mi kestirmek zor. Fakat dışarıdan destek almadıkları sürece işleri oldukça zor gözüküyor.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir