Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Android 11 Beta Etkinliksiz Yayınlandı

Android 11 Beta Etkinliksiz Yayınlandı

Daha önce etkinliği ertelenen Android 11 Beta için yeni bir etkinlik tarihi verilmemişti. Android 11 Beta, herhangi bir etkinlik yapılmadan yayınlandı.

Android 11’in Beta sürümü için yapılan etkinlik geçtiğimiz günlerde iptal edilmişti. Nedeni tam olarak belirtilmese de, Amerika Birleşik Devletleri’nde devam eden ırkçılık karşı protestolar nedeniyle iptal edildiği tahmin edilen etkinlik için, herhangi bir yeni tarih verilmemişi.

Google Android 11 Etkinliğini İptal Etti

Nitekin Android’in heyecanla beklenen son sürümü, herhangi bir etkinlik olmaksızın yayınlandı. Etkinlik yapılmamasına gerekçe olarak, etkinliğin ertelenmesi ile aynı gerekçeyi gösterdi. Yapılan açıklamada, etkinliğin iptaline sebep olarak “insanların daha önemli konuşmalara ve ırksal adalete odaklanmalarına izin vermek” gösterildi.

Android’in yeni sürümünde bazı ilgi çekici özellikler bulunuyor. Bunlardan en dikkat çekici olanı, veri toplanmasıyla ilgili. Yeni sürümde, uygulama geliştiricilerin çok geniş bir veri toplama için izin almalarının önüne geçilmeye çalışılacak. Uygulama için sadece bir seferliğine izin alabilecek olan geliştiriciler, bir dahaki kullanımda tekrar izin istemek durumunda kalacaklar.

Diğer dikkat çekici özellik ise, istenmeyen aramalarla ilgili. Android 11, spam niteliğindeki aramaları engellemek için arama tarayan uygulamalara izin verecek.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir