Anasayfa > Oyun Haberleri > Apex Legends Çapraz İlerleme Desteği 2022’ye Ertelendi

Apex Legends Çapraz İlerleme Desteği 2022’ye Ertelendi

Apex Legends için çapraz platform ilerleme desteğinin 2022’ye kadar gelmeyeceği yapımcı Respawn tarafından doğrulandı.

Çapraz platform desteği, artık özellikle yeni nesil oyunlar için olmazsa olmaz haline geldi. Bilgisayar ya da konsol fark etmeksizin farklı platformlardaki oyuncuların birlikte oynamasına izin veren bu harika olay, neredeyse akla gelebilecek her popüler oyunda mevcut. Hatta geçen seneden beri Apex Legends’te de mevcut. Ancak olay, farklı platformlardaki oyuncuların birbiriyle oynamasında bitmiyor.

Çapraz platform ilerleme desteği, farklı platformlarda sahip olduğunuz (veya ücretsiz olan) oyunları, her bir platform için farklı bir hesap açmanıza ve dolaylı olarak diğer platformdaki bütün ilerlemenizi kaybetmenize gerek kalmadan, tek bir hesap ile oyunu sunulduğu her platformda oynayabilmenize ve hepsinden bu hesabınızda ilerleme yapabilmenize olanak veren bir sistem. Yani Apex Legends için, oyunu hep bilgisayarda oynadıysanız, bir Playstation ya da Xbox aldığınızda bilgisayardaki diğer oyuncularla oynayabilirsiniz, ancak bilgisayarınızda kastığınız Apex Legends ilerlemenize konsolunuzda devam etmenizin olanağı yok. En azından 2022’ye kadar.

apex legends battle royale

Reddit’te düzenlenen bir soru-cevap etkinliğinde Respawn Entertainment iletişim direktörü Ryan RigneyApex Legends çapraz platform ilerleme desteği konusuna açıklık getirdi.

”Çapraz platform ilerleme, çözmesi gerçekten zorlayıcı bir problem. Sadece halihazırda var olan hesapları birleştirmenin teknik açıdan zorluğu da değil, Diğer platformlar üzerinde satın alımlar yapılması hakkında yasal ve sözleşme bazlı sorunlar da mevcut. Farklı bölgelerin farklı yasaları var. Tam bir karmaşa.”

Rigney, sözlerini takımın çapraz platform ilerleme desteği üzerinde çalıştığını ve özelliği 2022 içerisinde oyuna eklemekte kararlı olduklarını doğrulayarak bitirdi.

Respawn Yeni Bir Oyun Üzerinde Çalışıyor

Çapraz platform ilerleme desteği hakkında, geçtiğimiz ay oyun direktörü Chad Grenier’de Twitter’de konuşmuştu. Grenier, özellik üzerindeki çalışmaların yakın zamanda gerçekleşen Apex Legends ve Titanfall saldırıları yüzünden yavaşladığını doğrulamıştı. Saldırılar hakkında iletişim direktörü Ryan Rigney de açıklamalar yapmıştı.

Hakkında Ali Ergül

nicelikten ziyade nitelik ve özgünlüğe inanan bir oyun meraklısı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir