Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Apple MacOS Big Sur Güncellemesini Duyurdu

Apple MacOS Big Sur Güncellemesini Duyurdu

Apple MacOS Big Sur’u duyurdu. Apple oldukça ciddi bir adım atarak yaklaşık 20 yıldır kullandığı Mac OS X’i artık geride bırakıyor. Detaylar haberimizde.

Apple’ın senelik gerçekleştirdiği WWDC 2020 konferansından çıkacak detaylar heyecanla bekleniyordu. iPhone 12 ve iOS 14 ile ilgili olan spekülasyonlar, Apple’ın büyük bir yenilenme süreci içinde olduğu izlenimini vermişti. Nitekim, Türkiye saatiyle 22 Haziran 20:00’da başlayan konferanstan şu ana kadar çıkan en önemli detay MacOS Big Sur oldu.

Apple WWDC 2020 Nasıl İzlenir?

Mac OS X’in (ki Apple bu sistemin adını markaya uygun hale getirmek için macOS olarak değiştirmişti) orjinal versiyonu 2000 yılının Eylül ayında yayınlanarak Mac OS 9’un yerini almıştı. Mac OS 9, Apple’ın klasik işletim sistemiydi ve 1984 yılının Eylül ayında piyasaya sürülen orjinal Macintosh’un devamı niteliğindeydi. Ancak Max OS X ile Apple’ın artık yeni bir dönemin kapısını açmak istediği ve yeni nesil cihazlara değişik bir işletim sistemi arayışında olduğu hissedilmişti.

Apple bundan sonraki 10 seneyi Mac OS X’i Jaguar, Lion, Leopard, ve Tiger gibi çeşitli güncellemelerle geliştirerek geçirdi. 2011 yılından sonra ise, Apple şu anda aşina olduğumuz senelik güncelleme modeline döndü. MacOS 11’in açıklanmasından sonra, Apple’ın nasıl hareket edeceği ise tam olarak bilinmiyor. Big Sur, üzerine bir çok ücretli güncelleme gelen ana sistem mi olacak, yoksa seneye MacOS 12 mi gelecek sorusu, teknoloji sevenlerin şimdiden konuşmaya başladığı bir konu.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir