Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Apple Uygulama Takip Politikası Sosyal Medyaya Maliyetli Oldu

Apple Uygulama Takip Politikası Sosyal Medyaya Maliyetli Oldu

Apple uygulama takip politikası sosyal medya devlerine 10 milyar dolara yakın para kaybettirdi. Peki sosyal medya bu duruma dur diyebilir mi?

Özellikle Batı dünyasında önemli bir kitleye sahip olan Apple, bilgisayar, tablet ve telefon piyasasını kontrol eden teknoloji devlerinin başında geliyor. Daha önce App Store politikaları nedeniyle bir çok geliştirici tarafından eleştirilen Apple, sosyal medya devlerinin de radarında. Financial Times‘da yayınlanan bir habere göre, Apple’ın uygulama takip politikasının sosyal medya şirketlerine maliyeti her sene katlanarak artıyor. Snapchat, Facebook, Twitter ve YouTube gibi platformların Apple’ın son politika değişikliklerinden sonraki zararı 10 milyar Amerikan dolarını buldu.

Türkiye’deki Üçüncü Apple Store Bağdat Caddesi’nde Açılacak

Apple kararlarının en büyük kurbanı Facebook oldu. Apple Facebook’a karşı özel bir tavır almış değil. Ancak, Facebook’un en fazla üyeye sahip olan sosyal medya platformu olması, alınan her kararın boyutunu Facebook için aynı oranda büyütüyor. Facebook, Apple’ın son politikası nedeniyle arka planda bir çok değişikliğe gitmek zorunda kalacak. Karara olan tepkilerini gazeteye ilan vererek sitemle duyuran platform, zararın boyutundan rahatsız olduklarını ifade ediyor.

Facebook yayınladıkları ilanda, küçük işletmelerin hakkını Apple’a karşı savunacaklarını ifade etti.

Apple uygulama takip politikası değişikliklerinden kötü etkilenen diğer uygulamalar ise mobilden faaliyet sürdüren Snapchat. Bilindiği üzere Snapchat’ın masaüstü versiyonu bulunmuyor ve sadece mobil cihazlardan kullanılabiliyor. Bu da Apple ve Google gibi işletim sistemi üreticilerinin aldıkları her karardan doğrudan etkilenmelerine neden oluyor.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir