Anasayfa > Sanat Haberleri > Bebek Yoda’nın Adı Var Mı?

Bebek Yoda’nın Adı Var Mı?

Ortaya çıktığından beri internetin göz bebeği haline gelmiş olan Bebek Yoda’nın adıyla ilgili bir iddia gündeme geldi. İddia sahibi ise Taika Waititi.

Kocaman siyah gözleri ve üzerine iki numara büyük cübbesiyle sağa sola bakan Bebek Yoda internetin yeni sevgilisi. Sosyal medya platformları Bebek Yoda meme ve fotoğraflarından geçilmiyor, oyuncakları örülüyor, kroşelere konu oluyor. Hal böyle olunca hayran kitlesi, Bebek Yoda ile ilgili bilinecek her şeyi bilmek istiyor. Bunların başında da ismi geliyor. Bebek Yoda’nın Adı Var Mı?

Stars Wars dizisi The Mandolorian’da ismi The Child olarak geçen karakteri internet Bebek Yoda olarak benimsedi. Bebek Yoda’nın adı çok merak ediliyor. Bunun üzerine Taika Waititi ve Jon Favreau bir açıklama yaparak, karakterin adının Bebek Yoda olmadığını ve gerçek adını ikilinin bildiğini söylediler.

Fandom isimli Twitter hesabının bu duyurusu üzerine Taika Waititi tweet’i retweet etti ve karakterinin adının Nigel olduğunu düşündüğünü söyledi.

Sizce Taiki’nin yaptığı esprinin altında ne var? Karakter büyüdüğü zaman tanıdığımız Yoda karakteri mi olacak? İsim bu yüzden mi gizleniyor? Düşüncelerinizi yorumlarda bizimle paylaşın. Bebek Yoda haberleri için internet sitemizi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir Yorum

  1. Yoda’ya çok benziyor değil mi? Star Wars serisinde işler inanılmaz karışık. Bu karışıklık taa en başında başlıyor. Bildiğiniz üzere 6 serilik senaryo baştan yazılıyor. O zamanlarda bu seri tutmaz düşüncesi ekip tarafından benimsendiği için ilk olarak yayınlanması gereken bölüm Yıldız Savaşları: Bölüm I – Gizli Tehlike yerine Yıldız Savaşları: Bölüm IV – Yeni Bir Umut yayınlanmıştır. Film 1 yerine 4. bölümden başlamıştır. Bunun sebebi bu senaryoda aksiyonun bol olmasıdır. (Episode IV – A New Hope 1977) (Episode V – The Empire Strikes Back 1980) (Episode VI – The Return of the Jedi 1983) yayınlandıktan sonra filmin gerçekten tuttuğu anlaşılmış ve 1,2,3 çekilmiştir. Karmaşıklık zaten buradan başlıyor. İkinci karşılıklık ise yayınlanan en yeni 3 bölümde arada Snoke galaksiyi ele geçiriyor ama hangi filmde bunu gördünüz? Snoke kendisi göründü ama oraya nasıl geldi kim biliyor? Bu açıdan senaryoda bir kopukluk var. Bunu da The Mandalorian ile kapatacaklar. Bu dizi Episode VI ile Episode VII arasındaki Snoke zamanıyla paralel ilerliyor.

    Bu bilgiler ışığında bebek yoda’nın filmlerde ve çizgi dizilerde (star wars clone wars) gördüğümüz yoda olması muhtemel değil. Yoda ölmüş ya da ölmemiş farketmez. Yoda çok yaşlıydı ilk 6 seride yaşlı haliyle vardı. Bu dizi ise 6. ve 7. bölüm arasında geçiyor. Yani yaşlı yoda dan sonrasını anlatıyor. Bu yeni bir yoda.

    Benim merak ettiğim konu ise yaşlı yodanın yanlış hatırlamıyorsam 6. bölümde koskoca gezegende bataklıkta yalnız yaşaması ve Luke’u eğitmesi durumu vardı. Yani toplulukla yaşamıyor. Hiç bir filmde bu türde bir yaratık görmedik. Benzeri akrabası ırkdaşı falan yoktu. Peki bu bebek yoda nereden çıktı? Yumurtadan mı çıkıyor, biri mi doğurdu biri mi üretti? Asıl mesele bu?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir