Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Bill Gates Coronavirüs Bilgi Kirliliğinin Önde Giden Hedefi

Bill Gates Coronavirüs Bilgi Kirliliğinin Önde Giden Hedefi

Bill Gates Coronavirüs bilgi kirliliğin önde giden hedefi. Microsoft’u kurucusu ve sahibi Bill Gates’ın adı internette coronavirüsle anılıyor.

Coronavirüs pandemisi ile ilgili en büyük problemlerden biri medyadaki bilgi kirliliği. İnsanların panik halinde evlerine kapandıkları günlerde internetteki bilgi kirliliği aleve odun atıyor. Medya kaynaklarını analiz eden bir kurum olan Zignal Labs ve New York Times işbirliğiyle hazırlanıp yayınlanan bir çalışmaya göre, Bill Gates coronavirüs bilgi kirliliğinin önde giden hedefi.

Şubat ve Nisan ayları içinde yayınlanan komple teorileri bazında, Bill Gates’i içeren teoriler televizyon ve sosyal medyada tam 1.2 milyon kez yayınlanırken, Covid-19’u 5G ile ilişkilendiren komplo teorileri ikinci sırayı aldı. Ancak Bill Gates’i içeren Coronavirüs teorileri, Nisan ayında 18.000 mention alan 5G teorisine oranla bile %33 daha fazla.

Microsoft’u kurup uzun süre CEO’luğunu yaptıktan sonra yönetim kurulundan ayrılıp kendini hayır işlerine veren Bill Gates, internet komplo teorilerinin popüler ismi. Youtube’da Gates’i Coronavirüs pandemisi ile ilişkilendiren en popüler on video Mart ve Nisan aylarında neredeyse 5 milyon izleme aldı. Facebook üzerinde paylaşılan 16.000 gönderi ise neredeyse 900.000 beğeni aldı. Bill Gates’i virüsle ilişkilendiren komplo teorileri arasında, Covid-19’u aşısından kar etmek için kendisinin yarattığı ve küresel izleme sistemi kurmak amacında olan bir tarikata üye olduğu gibi iddialar bulunuyor.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir