Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Bill Gates: Covid-19 İlaçları En Zengine Değil En Çok İhtiyacı Olanlara Gitmeli

Bill Gates: Covid-19 İlaçları En Zengine Değil En Çok İhtiyacı Olanlara Gitmeli

Microsoft’un ve Gates Vakfı’nın kurucusu Bill Gates Covid-19 pandemisinde ilaç ihtiyacıyla ilgili konuştu: “En zengine değil ihtiyacı olanlara gitmeli.”

Microsoft‘un ve Gates Vakfı‘nın kurucusu Bill Gates, 2000 yılında Microsoft’un yöneticiliğini bırakmış ve 2008 yılında da Microsoft’taki aktif görevini tamamen terk etmişti. Bu tarihten sonra, tüm enerjisini eşi Melinda Gates ile birlikte kurdukları Gates Vakfı’na yönelten Bill Gates, uzun yıllardır dünya çapında salgın hastalıkların bitmesi için çalışmalar yürütüyor.

Gates Vakfı bugüne kadar salgın hastalıklar, açlık ve temiz su gibi konularla ilgili 47 milyar dolar kaynak yarattı. Coronavirüs pandemisinin başlangıcında, Covid-19 araştırmalar için 250 milyon dolar bağış yapacaklarını duyurmuştu. Reuters’da yayınlanan bir habere göre, Bill Gates Covid-19 ilaçlarıyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Gates Foundation Pandemiyle Mücadelede 250 Milyon Dolar Harcayacak

Bill Gates Covid-19’la ilgili bir konferansta konuştu: “Eğer ilaç ve aşıların en çok ihtiyaç duyanlar yerine en yüksek teklifi veren kişiye gitmesine izin verirsek, daha uzun süren, daha az adaletli ve daha ölümcül bir pandemi süreci yaşayacağız.” Gates, sözlerine şöyle devam etti: “Liderlerin zor kararları pazar kurallarına göre değil eşitlik kurallarına göre vermesine ihtiyacımız var.”

Dünya Sağlık Örgütü, 6 Temmuz’da yaptığı açıklamada, an itibariyle 21 değişik aşı çalışmasının klinik çalışma aşamasında olduğunu bildirdi. Örgüt, aşı milliyetçiliği yapılmaması konusunda uyarıda bulundu. Dünya Sağlık örgütü ayrıca, aşıyı bulan ilk milletin diğerleriyle çatışmaya girmesinin global ekonomi için çok kötü sonuçları olabileceği konusunda da uyarıda bulundu.

 

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir Yorum

  1. Kapitalizm: Yoo .d

    Aşı milliyetçiliği yapılmamalı konusuna katılıyorum fakat çoğu ülkenin ekonomisi Corona sürecinden olumsuz etkilendi. Yani benim şahsi fikrim aşıyı ilk kim bulursa onu diğer ülkelere uçuk fiyatlara pazarlayacağı yönünde. Yani kendi ülkemizde bile uyduruk bezden yapılma maskelerin dahi ilk zamanlar 100+ ₺ dan satılmaya çalışıldığını hatırlatırım. Paranın yüzü sıcaktır kimse kusura bakmasın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir