Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Gates Foundation Pandemiyle Mücadelede 250 Milyon Dolar Harcayacak

Gates Foundation Pandemiyle Mücadelede 250 Milyon Dolar Harcayacak

Gates Foundation coronavirüsle savşamaya devam ediyor. Bill Gates ve eşi Melinda Gates’in kurduğu Gates Foundation, pandemiye 250 milyon dolar bütçe ayırdı.

Bill Gates ve eşi Melinda Gates’in kurduğu 2000 yılında kurduktları Gates Foundation, kurulduğu yıldan beri özellikle sağlık alanına getirilen teknolojik gelişmelere verdiği destekle dikkat çekiyor. Gates Foundation son olarak, Coronavirüs pandemisiyle girilen savaşa 250 milyon dolar bütçe ayıracağını açıkladı. Google’a göre 2018 yılı itibariyle, vakfın yaptığı bağışların genel miktarı 46,8 milyar dolara ulaştı.

Bill Gates coronavirüs pandemisi esnasında hem olumlu hem de olumsuz ilginin odak noktası haline geldi. Yıllardır yaptığı konuşmalarda ve derneğinin etkinliklerinde, dünyayı bekleyen bir pandemiye karşı ne kadar hazırlıksız olduğumuzdan bahseden Gates, Covid-19 krizinden sonra okları üzerine çekti. New York Times’ın ve araştırma kuruluşlarının gerçekleştirdiği bir araştırmaya göre Bill Gates Coronavirüs bilgi kirliliğin önde giden hedefi. Bununla birlikte Bill Gates’i ve Gates Vakfı’nı takdir edenlerin sayısı da yadsınamayacak kadar çok.

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, bir süre boyunca neredeyse tüm çalışmalarını coronavirüs pandemisine odaklayacağını duyurdu. Financial Times gazetesine konuşan Gates, Bill ve Melinda Gates Vakfı’nın HIV, sıtma ve polio hastalıkları için 40 milyara yakın para harcadığını ve şimdi de coronavirüse odaklanacaklarını açıkladı.

 

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir