Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Brezilya Whatsapp Dijital Ödemelerini Durdurdu

Brezilya Whatsapp Dijital Ödemelerini Durdurdu

Brezilya Whatsapp üzerinden yapılan dijital ödemeleri durdurdu. Hükümet Mastercard ve Visa’ya uygulama üzerinden işleme yasak getirmelerini istedi.

Brezilya popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp’a ambargo koydu. Whatsapp’a bir süre önce uygulama içinden dijital ödeme yapılmasını sağlayan bir güncelleme getirilmişti. Brezilya’da güncellemenin gelmesinin ardından, Brezilya Merkaz Bankası, Visa ve Mastercard şirketlerinden ödemeleri durdurmaları, aksi takdirde de cezai işleme hazır olmalarını söyledi.

WhatsApp Para Gönderme Özelliği Yayınlandı

Brezilya Merkez Bankasının internet sitesinde yayınlanan duyuruda şu sözlere yer verildi.

“Bu kararla bankamız, yeterli rekabet ortamını korumayı amaçlıyor. Bu koruma, fonksiyonel, birlikte çalışabilir, hızlı, güvenli, transparan ve pahalı olmayan bir sistemin garantisidir.” 

Whatsapp güncellemesinin hangi sebepten boykota uğradığı tam olarak bilinmiyor. Ancak, Brezilya Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamanın devamında yapılan vurguya göre, banka Whatsapp’ın dijital ödeme özelliklerini kontrol etmek istiyor. Kontrol etmenin de ötesinde, bu sistemin ülkenin kanunları ve yönergeleriyle uyumlu olup olmadığını anlamak istiyor.

Yasalarını korumak isteyen hükümetler ve algoritmalarını korumak isteyen teknoloji devlerinin çatışmaları, yazılım dünyasında oldukça sık gerçekleşen bir durum. Brezilya Merkez Bankası’nın kararıyla ilgili Whatsapp ya da Whatsapp’ı bünyesine alan Facebook’tan herhangi bir açıklama henüz gelmedi.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir