Anasayfa > Oyun Haberleri > CD Projekt, Yeni The Witcher Oyunu Üzerine mi Çalışıyor?

CD Projekt, Yeni The Witcher Oyunu Üzerine mi Çalışıyor?

CD Projekt CEO’su Adam Kiciński, son katıldığı soru-cevapta ekibin henüz duyurulmamış projeler üzerine hazırlanmaya başladığını açıkladı.

Uzun zamandır yüksek umutlarla beklenen Cyberpunk 2077, sancılı bir çıkış yapmıştı. Oyun, özellikle PS4 ve Xbox One neslinde kesinlikle gösterildiği gibi çalışmıyordu. Diğer platformlardaki hatalar ve performans problemleri de sorunu büyüten unsurlardandı. Öyle ki oyun PS Store’dan kaldırıldı ve hâlâ geri gelmedi. Oyunun geliştiricisi CD Projekt’in hisselerinin dip yapması ve şirketin bazı davalarla karşı karşıya kalması da durumu oldukça kötü bir hâle getirdi. Cyberpunk 2077, buna rağmen önemli miktarda gelir elde etmeyi başardı. Geçtiğimiz günlerde de oyunun direktörü değiştirildi.

cd projekt cyberpunk 2077 v

CD Projekt geliştirici ekibi neler yapıyor?

CD Projekt’in ilk finansal çeyrekteki kazanç değerlendirmesini yapmak için yatırımcılarla bir soru-cevap programı yapan Adam Kiciński, ilgi çekici açıklamalarda bulundu. Cyberpunk 2077’yi başlangıçta söz verilen noktaya getireceklerini açıklayan isim, geliştirme ekibinin çalıştığı projelerden dem vurdu. Cyberpunk 2077 geliştirici ekibinin neredeyse yarısı hâlâ oyun üzerine çalışırken bazı küçük ekiplerin yeni projelerle uğraşmaya başladığı açıklandı.

Kiciński’nin açıklamalarına göre Cyberpunk geliştirici ekibinin neredeyse yarısı oyunun şu anki versiyonları veya yolda olan yeni nesil versiyonları üzerinde çalışıyor. Bazı küçük ekipler ise henüz duyurulmamış projelerin hazırlığına başladı. Kiciński, bu projeler üzerine yorum yapmadı ve herhangi bir şeyi “önceden duyurmak” istemediğini belirtti. Cyberpunk 2077’nin yarattığı hayal kırıklığı göz önünde bulundurulursa bu gayet mantıklı bir seçim olarak gözüküyor. Kiciński, daha fazla ekibin yeni oyunlar üzerindeki tam teşekküllü çalışmasını sonraki yıl başlatmak istediklerini söyledi.

Duyurulmamış projeler denince bahsedilen oyunun Cyberpunk 2077’nin çevrimiçi versiyonu ihtimali ortadan kalkıyor, çünkü CDPR bunu daha önce açıklamıştı. Bunun için akla doğal olarak yeni bir The Witcher oyunu geliyor. CD Projekt Red‘in The Witcher serisini devam ettirmek istediğini de daha önceki açıklamalardan biliyoruz. Bu sebeple “açıklanmayan projeler”in yeni bir The Witcher oyununu içermesi gayet olası. Yine de fazla umutlanmamakta fayda var çünkü hâlâ kesin bir bilgimiz yok, ve bu oyunlarla ilgili yakın zamanda bir açıklama gelmesi çok zor. Bakalım CD Projekt oyuncular için neler planlıyor?

https://www.youtube.com/watch?v=tYvR5Ha9j7A

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir