Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Çin Hükümeti TikTok’tan Feishu’yu Kaldırtıyor

Çin Hükümeti TikTok’tan Feishu’yu Kaldırtıyor

TikTok Feishu Çin hükümetinin radarında. TikTok’un sahibi ByteDance’den Facebook ve Twitter gönderilerine erişim sağlayan Feishu’yu kaldırmaları istendi.

Bloomberg’in raporuna göre TikTok Feishu uygulaması Çin hükümetini endişelendirdi. Çin hükümeti, uygulamanın Facebook ve Twitter gönderilerine erişim sağlayabildiği gerekçesiyle, uygulamanın sahibi ByteDance’den bir ay süreliğine Feishu workplace app’in TikTok’tan kaldırılmasını istedi. Çin’de Facebook ve Twitter kullanmak yasak.

Yakın zamanda dünyayı kasıp kavurmaya başlayan Çin menşeli Tik Tok uygulaması sadece Çin’de değil, dünyada da oldukça popüler hale geldi. Bir kaç hafta önce Android’de kendine ait olan rekoru tekrar kıran TikTok, kendisine yöneltilen eleştirilere rağmen rağbet görmeye devam ediyor.

TikTok’un geliştiricisi ByteDance Feishu uygulamasını, 2019 yılında TikTok’un bir iç uygulaması olarak, iş yerlerini düşünerek geliştirmişti. Covid-19 pandemisi sebebiyle uygulama bir anda popülerlik kazanmıştı. Ancak uygulamanın içinden Facebook ve Twitter gönderilerine erişilebilmesi, bu platformaları yasaklayan Çin hükümetinin radarına takıldı.

Bu TikTok’un Çin ve diğer dünya hükümetleriyle ilk sürtüşmesi değil. Uygulama daha önce Hong Kong’da demokrasi yanlısı gösterilere sansür uygulamakla eleştirilmişti. TikTok uygulamasının hayranı olmayan bir diğer hükümet ise Amerika Birleşik Devletleri. TikTok’ta bir çok güvenlik açığı olduğunu bildiren Amerika, ordu mensuplarına da siber tehdit olduğu gerekçesiyle uygulamayı kullanmayı yasaklamıştı.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir