Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Çinli Kripto Para Madencileri GPU’larını Satmaya Başladı

Çinli Kripto Para Madencileri GPU’larını Satmaya Başladı

Çinli kripto para madencileri GPUlarını satmaya başladı. İşin en ilginç tarafı ise madencilerin ekipmanlarını oldukça ucuza satıyor olmaları.

Çin’de kripto para çılgınlığı yavaş yavaş duruluyor olabilir. Son zamanlarda yaşanan bir gelişme akıllara bu düşünceyi getirdi. Çin ve Tayvan kripto para madencilerinin kullandığı bir mesaj panosunda, GPU’larını satan gruplara dikkat çekildi. Bu mesaja göre, Çin’li gruplardan oldukça uygun fiyatlarla GPU’lar satışa çıktı. Bu kadar GPU’nun bir anda piyasaya sürülmesinin ise kripto para madencileriyle ilintisi olduğu düşünülüyor. Grafik kartlarının çok ve uygun fiyatlı olması acaba Çin’li madenciler artık kripto paradan mı geçiyor sorusunu bir kez daha hortlatmış oldu.

GeForce Nedir? – GeForce Experience ve Ekran Kartları

Grafik kartların bu denli hızlı ve ucuz şekilde ikinci el piyasasına düşmesinin tek bir sebebi olabilir. Bu kartların maliyeti  ve çalıştırılmalarında kullanılan elektrik madencilikten kazanılan karı karşılamıyor, ya da çok aza indiriyor olabilir. Böyle bir durumda maden ağlarının kapanması ve ekipmanlarının da ikinci el piyasasına sürülmesi oldukça makul bir süreç.

İkinci el piyasasına sürülen kartlara bakıldığında RTX 3070 gibi modellerin bile yaklaşık 400 Amerikan dolarına işlem gördüğü anlaşılıyor. Kartın modeline göre ciddi bir fiyat olmayan bu kartlar yüksek sayılarda satılıyor. Peki bu kartları ikinci el piyasasından edinmek ne kadar mantıklı?

Bu tip kartlar kripto para madenciliği gibi ağır bir işte çalıştıkları için oyuncuların bu kartlardan kesinlikle uzak durmaları gerekiyor. Her ne kadar fiyatları uygun olsa da, madencilik süreci bu kartları zorlamış ve eskitmiş oluyor. Bu nedenle bu tip kartların oyuncuların cebine uzun vadede delik açmaktan başka bir ihtimali bulunmuyor. Madencilerin, bu kartları toplu olarak hala madencilikten vazgeçmeyen diğer gruplara satmak istemesi daha ihtimal dahilinde.

 

 

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir