Anasayfa > Sanat Haberleri > Coronavirüs Sinemayı Da Değiştirdi: Podcast Dizi Karanlık Bölge

Coronavirüs Sinemayı Da Değiştirdi: Podcast Dizi Karanlık Bölge

Anneannelerimizin anlattığı radyo tiyatrosu podcast dizi formatında tekrar hayat buldu. Bunlardan biri podcast dizi Karanlık Bölge.

Karantina süresince sekteye uğrayan bir diğer sektör de kuşkusuz sinema. Güvenlik tedbirleri alarak çekim yapmaya ara veren setlerin yarattığı boşluk podcast dizileriyle dolacak.

Senaryosunu Özge Satman B‘nin kaleme aldığı Karanlık Bölge bu podcastlerden biri. Yapımcılığını Podbee Media medyanın üstlendiği dizi altı bölümden oluşuyor. Ses tasarımını Fatih Rağbet ve Eli Haligua’nın üstlendiği dizinin müzikleri de Ahmet Kenan Bilgiç imzası taşıyor. Oldukça geniş bir seslendirme kadrosuna sahip olan dizinin konusu ise oldukça ilginç.

Karanlık bölge gelecekte olan bir ütopyada geçiyor. Otomotiv sanayinde yöneticilik yapan Kuzey Bayraklı, işlediği bir dizi hata sebebiyle cezalandırılır ve firmanın Karanlık Bölge’deki fabrikasına daha düşük bir pozisyonda çalışmaya gönderilir. Yaz, dedektiflik yapmaktadır ve yanına göreve yeni başayan Ela verilmiştir. Yaz ve Ela, Karanlık Bölge’de beşinci senesini dolduran Kuzey’in rehabilitasyon sürecini izlemek ve değerlendirmekle görevlendirilir. Bu süreçte Yaz’ın başka bir görevi daha olacaktır. Önyargılarını yenmek.

Dizi buradan takip edebilirsiniz.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir